טארט תאנים בדבש וגבינת עיזים
טעמים של סוף קיץ ושל התחלה חדשה. בצק פריך עשיר במתיקות מעודנת ופלחי תאנים טריות אפויים בתערובת של גבינת עיזים ויוגורט עיזים מומתקת במעט דבש ומתובלת בנענע. מעטרים בפרוסות תאנים ומגישים עם דבש נוזלי למי שזקוק להמתקה נוספת.
המרכיבים לפאי בקוטר 26 ס"מ:
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח
- 2 כפות (25 גרם) סוכר
- ¼ כפית מלח
- 110 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות קטנות
- 3 חלמונים מביצים גדולות
- 3-2 כפות מים קרים
- 5-4 תאנים בינוניות
- 1 גביע (240 גרם) גבינת עיזים למריחה 5% "פיראוס"
- 1 גביע (150 מ"ל) יוגורט עיזים "פיראוס"
- 3 כפות (50 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם"
- 2 ביצים גדולות
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- 1 כף עלי נענע טריים קצוצים דק
- ⅓ כוס (80 מ"ל) דבש נוזלי
- 1 כפית מחוקה קורנפלור
- עלי נענע קטנים
- 2-3 תאנים בינוניות
- דבש נוזלי
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק. מנפים קמח למכל של מעבד המזון. מוסיפים סוכר ומלח ומפעילים את המעבד לשנייה או שתיים. מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים את החלמונים ומים קרים בכמות שתספיק כדי ליצור בצק שמתאסף לגוש מסביב ללהבים. מהדקים את הבצק לכדור ומשטחים לדסקית. עוטפים בניילון ומקררים במשך שעתיים.
-
02.
מוציאים את הבצק מהמקרר - אם הוא נוקשה מדי מניחים לו להתרכך מעט בטמפרטורת החדר. משמנים תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ במעט חמאה. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות). מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול שקוטרו מספיק לריפוד התבנית ודופנותיה. מגלגלים את עלה הבצק על המערוך ומשחררים מעל התבנית. מהדקים את הבצק בעדינות לבסיס התבנית ולדפנותיה ומעבירים מערוך על השוליים כדי להסיר את עודפי הבצק.
-
03.
דוקרים את תחתיתה של קלתית הבצק במזלג לאורכה ולרוחבה, ואופים אפייה עיוורת (עם כיסוי נייר אפייה ומשקולת שעועית יבשה) במשך 20-17 דקות. מסירים את הכיסוי, מנמיכים את חום התנור לקצת פחות מבינוני (170 מעלות) ואופים במשך 15-10 דקות נוספות, עד שתחתית הקלתית מזהיבה. מוציאים את הקלתית האפויה מהתנור ומניחים לה להצטנן עד שמסיימים להכין את המלית.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את המלית. חותכים כל תאנה ל־8 פלחים. בקערה בינונית טורפים יחד את כל שאר המצרכים למלית. מסדרים את פלחי התאנים בקלתית, ויוצקים עליהם את תערובת הגבינה. אופים במרכז התנור במשך 30-25 דקות, עד שמלית הגבינה מתייצבת. מוציאים מהתנור ומצננים.
טיימר מופעל
-
05.
לפני ההגשה מעטרים את הטארט בעלי נענע קטנים או קצוצים ובפרוסות תאנים טריות. מגישים עם דבש נוזלי בצד למי שזקוק לתוספת המתקה.