בראוני ביסקוויטים ויולו
עוגות שוקולד שכיף להכין וכיף לאכול ואפשר להשביח בתוספות. שתפו את הילדים בהכנה – הם ייהנו לערבב, לבחוש, לצפות ולזלול.
המרכיבים לעוגה 20x33 ס"מ:
- 300 גרם פירורי ביסקוויט (אפשר לרסק לבד בבית או להשתמש בפירורי ביסקוויט קנויים)
- 2 כפיות אבקת קקאו
- ¼ כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית קינמון טחון
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 1 טבלה (100 גרם) שוקולד מריר שבור לקוביות
- 1 טבלה (100 גרם) שוקולד חלב שבור לקוביות
- 50 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
- ½ כוס (150 גרם) סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כפית גבישים/אבקה קפה נמס מומסת ב־1 כף מים חמים (לא הכרחי)
- 2 ביצים גדולות טרופות
- 1 גביע (123 מ"ל) יולו שוקולד מריר
- תוספות אפשריות: שוקולד צ'יפס, אגוזים קצוצים (לא לילדים קטנים)
- 2 גביעי יולו בטעם שאוהבים (שוקולד מריר, שוקולד חלב או שוקולד לבן)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים תבנית מלבנית 20x33 ס"מ (או תבנית אחרת ששטחה דומה) במעט חמאה ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה.
-
02.
שמים את פירורי הביסקוויט בקערה גדולה. מוסיפים קקאו, אבקת אפייה וקינמון ומערבבים.
-
03.
יוצקים את השמנת לסיר קטן. מוסיפים קוביות שוקולד וחמאה, ומחממים מעל להבה נמוכה רק עד שהשוקולד מתרכך והחמאה מתמוססת. מוסיפים סוכר, תמצית וניל וקפה מומס וטורפים לתערובת חלקה.
-
04.
יוצקים את תערובת השוקולד על פירורי הביסקוויט שבקערה. מוסיפים ביצים טרופות ויולו ומערבבים בכף לתערובת אחידה. (בשלב זה אפשר להוסיף לתערובת שוקולד־צ'יפס או אגוזים קצוצים).
-
05.
יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25-20 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי (היזהרו מאפיית יתר, שמייבשת את העוגה). מצננים.
טיימר מופעל
-
06.
מצפים את העוגה ביולו, מכסים ומקררים במשך שעה לפחות. חותכים לריבועים בגודל הרצוי. אפשר לעטר את ריבועי הבראוני בביסקוויטים קטנים מצופים שוקולד (קנויים). לעוד מתכוני עוגיות נהדרים, הכנסו למתחם העוגיות של השף הלבן!