אצבעות פרי ושוקולד לבן
בין עוגה לממתק. פירות יבשים ואגוזים אפויים בתערובת של שוקולד לבן, ריבת משמש ודבש.

המרכיבים ל 42:
- 100 גרם שבבי שקדים מולבנים
- 150 גרם אגוזי מלך או פקאנים קצוצים גס
- 50 גרם פיסטוקים קלופים
- 100 גרם משמשים מיובשים קצוצים לקוביות קטנות
- 100 גרם חמוציות מסוכרות
- ½1 כוסות (120 גרם) פתיתי קוקוס טחון
- ¼ כוס (30 גרם) קמח רב־תכליתי נטול גלוטן (אפשר למצוא במחלקת המוצרים ללא גלוטן)
- 230 גרם שוקולד לבן מומס
- 2 כפות שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- ½ כוס קונפיטורה משמש מסוננת (רצוי לבחור בסוג חלק)
- ⅓ כוס דבש
- אבקת סוכר לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תבנית מלבנית 18x28 ס"מ במלבן של נייר אפייה ששוליו בולטים מעבר לדפנות הארוכות (מסייע בחילוץ המאפה מהתבנית). מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות).
-
02.
בקערה גדולה מערבבים יחד את כל המצרכים היבשים (אגוזים, פירות, קוקוס וקמח). מוסיפים לקערה שוקולד מומס, שמנת, קונפיטורה ודבש ומערבבים היטב.
-
03.
משטחים את התערובת בתבנית, מהדקים ומיישרים את פניה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 45 דקות או עד שהמרכז יציב למגע ופני המאפה מזהיבים. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מקררים את המאפה במשך שעה. מוציאים מהמקרר, מחלצים מהתבנית ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים לרוחב המאפה ל־14 רצועות ברוחב 2 ס"מ. חותכים כל רצועה ל־3 קטעים באורך 6 ס"מ. מעבירים למגש. עוטפים היטב ומאחסנים במקרר. נשמר במקרר כשבוע; במקפיא עד חודשיים.טיפ: אפשר לחתוך את המאפה לריבועים של 3 ס"מ, ולעטוף כל ריבוע בצלופן כמו סוכרייה.