עוגת שמנת פירורים
עוגת גבינה פירורים טעימה וממכרת
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל מנות 12/תבנית 26:
לבצק:
- 1.5 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- 2 כפות סוכר (אפשר להוסיף גם שקית סוכר וניל)
- 1 ביצה
- גרידת לימון (מחצי לימון מספיק)
- קורט מלח
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למילוי:
- 500 גרם גבינת שמנת (לפחות 30%)
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- מיכל שמנת חמוצה
- גרידת לימון
- תמצית וניל אמיתי
- כוס סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני.
-
02.
מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת פירורים.
-
03.
מהדקים את הפירורים על משטח העבודה עד קבלת בצק.
-
04.
מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש.
-
05.
לוקחים תבנית (קוטר 26) ומהדקים את 2/3 הבצק.
-
06.
בתבנית נפרדת מניחים את 1/3 הבצק הנותר.
-
07.
אופים כ-20 דקות/עד שהבצק מזהיב. 1/3 הבצק יאפה מהר יותר.
טיימר מופעל
-
08.
מקציפים את גבינת השמנת ומוסיפים את הסוכר עם השמנת המתוקה.
-
09.
מקפלים פנימה שמנת חמוצה, גרידת לימון ותמצית וניל.
-
10.
מוזגים את המילוי על הבצק שהתקרר ולאחר מכן מפוררים את 1/3 הבצק הנותר.
-
11.
מקררים לפחות 6 שעות (רצוי לילה).
הכנת? כאן מדרגים