מתכון לעוגת גבינה טעימה עם קישוט של ריבת חלב
עוגת גבינה טעימה עם קישוט של ריבת חלב

המרכיבים ל מנות 10:
- 1 חבילה בישקוטים
- 1 כוס קפה פושר (1 כף נס קפה + 1 כוס מים חמים)
- 3 מיכלים שמנת מתוקה
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 2 כפות גדושות ריבת חלב
- ריבת חלב (בשקית זילוף קטנה)
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים את התבנית בבישקוטים טבולים בקפה.
-
02.
מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת מרקם של קרם יציב. מוסיפים גבינה לבנה וריבת חלב ומקציפים במהירות נמוכה עד לתערובת אחידה.
-
03.
משטחים את התערובת בתבנית מעל הבישקוטים ומחליקים את פניה. אם התערובת נשפכת לבד סימן שההקצפה לא חזקה מספיק והעוגה תקרוס מחוץ לתבנית – במקרה כזה מחזירים למיקסר להקצפה נוספת.
-
04.
מקשטים בריבת חלב. מזלפים ריבת חלב בספירלה מהמרכז כלפי חוץ. בעזרת קיסם יוצרים דוגמה של קורי עכביש (מכניסים את הקיסם לעומק 1 ס"מ במרכז העוגה ומזיזים בקו ישר עד השוליים. חוזרים על הפעולה במרחק 2 ס"מ בכיוון ההפוך, מהחוץ כלפי המרכז, וחוזר חלילה, בכל היקף העוגה).
-
05.
מעבירים בזהירות למקרר ל 4-5 שעות התייצבות לפחות, או למקפיא למשך שעתיים-שלוש בלבד (העוגה אמורה להתייצב אך לא להיות קפואה לגמרי), לפני שמסירים את התבנית מגישים.