מתכון לעוגת גבינה עם צימוקים וזרייה של אבקת סוכר
עוגת גבינה עם הפתעת צימוקים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל14 מנות/ תבנית מלבנית בגודל 27*30 ס"מ:
- 50 גרם חמאת תנובה מומסת
- 750 גרם גבינת תנובה 9%
- 1 גביע שמנת תנובה
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 3 כפות קמח תופח
- 4 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 100 גרם צימוקים בהירים
לזרייה
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
מחממים תנור לחום בינוני 180 צ.
-
03.
שמים בקערה חמאה, גבינה, שמנת, קליפת לימון, קמח, חלמונים וסוכר וניל ומקציפים דקה.
-
04.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, מקפלים לתערובת הגבינה לקבלת בלילה אחידה, יוצקים לתבנית, זורים מעל את הצימוקים ומחדירים אותם מעט פנימה.
-
05.
אופים כשעה עד שהעוגה מזהיבה ויציבה, אם במהלך האפייה העוגה מזהיבה קודם מכסים אותה בצורה רופפת בנייר אפייה וממשיכים לאפות עד תום זמן האפייה.
-
06.
מצננים וזורים מעל אבקת סוכר.
הכנת? כאן מדרגים