מתכון לעוגת גבינה עם אוכמניות ושוקולד
שני גנון משתפת אותנו במתכון נפלא לעוגת גבינה יפיפייה וטעימה שתשמח את כל אורחי הסוכה
המרכיבים ל8 מנות / תבנית בקוטר 24 ס״מ:
- 180 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
- 100 גרם חמאה
- 700 גרם גבינת שמנת
- 190 גרם סוכר
- 3 ביצים גדולות
- 1 קופסא (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף ליקר מועדף (ברנדי הפעם)
- מקל וניל / כף תמצית וניל איכותית
- אוכמניות
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
- 150 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
-
02.
טוחנים 180 גרם ביסקוויטים.
-
03.
ממיסים 100 גרם חמאה במיקרו או במחבת קטנה, שופכים על הביסקוויטים הטחונים ומערבבים עד שכל החמאה נספגת.
-
04.
עוטפים רינג לעוגה (קוטר 24) בנייר אפייה ונייר אלומיניום או מרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה מכל הכיוונים (בתחתית מניחים נייר וסוגרים עליו את דפנות התבנית, גוזרים מסביב ובדפנות הפנימיות מניחים נייר אפייה שגזרנו בגובה התבנית).
-
05.
שופכים את הביסקוויטים והחמאה לתבנית ומהדקים בצורה אחידה, מעבירים למקפיא.
-
06.
בקערה גדולה מערבבים את גבינת השמנת והסוכר, ממשיכים עד שהגבינה רכה ונוחה לעבודה.
-
07.
מערבבים פנימה את הביצים אחת אחת.
-
08.
מוסיפים שמנת מתוקה, את תוכן מקל הוניל, כף מיץ לימון וכף ליקר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
09.
מוציאים את התחתית מהמקפיא ושופכים את המלית לתבנית בעדינות (זרם חזק מידי עלול ליצור חורים בתחתית).
-
10.
מפזרים אוכמניות על גבי העוגה ודוחפים אותן בעזרת האצבע בין חצי ס"מ לס"מ פנימה.
-
11.
מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור ומכניסים את העוגה לאפייה לשעה עד שהיא מזהיבה, מתייצבת מעט בקצוות ועדיין רוטטת במרכז.
-
12.
בסיום האפייה יש לפתוח את דלת התנור ולתת לעוגה להצטנן בתוך התנור באיטיות.
-
13.
מכינים את ציפוי גנאש השוקולד ושופכים על העוגה.
-
14.
יש להעביר למקרר ללילה לפני הגשה, או לפחות לכמה שעות אם אין לכם סבלנות.
-
15.
להכנת הגנאש:קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בכלי.מביאים את השמנת לרתיחה במחבת.שופכים את השמנת על השוקולד, מחכים דקה שהשמנת תמיס את השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
16.
שופכים את הגנאש על העוגה ומיישרים באופן שאוהבים.