מתכון לעוגת גבינה ללא אפייה
עוגה מצוינת לחג השבועות ללא אפייה – מתכון קלאסי שכולם אוהבים וקל להכין ממצרכים שיש בבית. רוצים לשדרג? קשטו את העוגה בפירות יבשים ושקדים קלויים.

המרכיבים ל 10 מנות:
- 250 גרם ביסקוויטים מפוררים
- 150 גרם חמאה
- 2 חבילות שמנת מתוקה 38 אחוז השף הלבן
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
- חצי כוס סוכר
- 1 כוס חלב
- קליפת לימון מגוררת או כפית מיץ לימון
- 1/2 שקית (7 גרם) ג’לטין
- ¼ כוס (50 מ"ל) מים רותחים
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים את החמאה ומוסיפים את פרורי הפתיבר. מצמידים את רוב התערובת לתחתית של תבנית משומנת. משאירים בצד את שאר הפירורים לקישוט.
-
02.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת. מערבלים את החלב, הסוכר והגבינה פנימה במהירות נמוכה.
-
03.
מוסיפים את הפודינג ומערבבים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את קליפת הלימון או כפית מיץ לימון.
-
04.
ממיסים את הג’לטין במים רותחים, מחכים כ-15 דק' ואז מוסיפים את הג’לטין לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
-
05.
יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים. מפזרים את שארית הפירורים מעל.
-
06.
מצננים במקרר למספר שעות ומגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.
-
07.
בתאבון!