מתכון לעוגת גבינה ושני שוקולדים
מה מקבלים כשמצרפים בלילה להכנת עוגת גבינה עם קצפת ושני סוגים של שוקולד? עוגת קינוח משגעת ללא אפייה. מכינים את העוגה יום (או יומיים) לפני ההגשה.
המרכיבים ל12:
- 2 כפיות ג'לטין
- 4 כפות מים
- כ־150 גרם בישקוטים (דו־צבעיים בטעם קקאו־וניל או רגילים)
- 500 מ"ל (2 מכלים קטנים או אחד גדול) שמנת להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
- 100 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ
- 100 גרם שוקולד חלב קצוץ
- 1 כף אבקת קקאו
- 1 כפית גבישים/אבקה קפה נמס
- 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה מסדרת "השף הלבן"
- ½ כוס (100 גרם) סוכר
- מעט (כ־25 גרם) שוקולד מריר מומס לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
זורים את גבישי הג'לטין על המים בקערית, מערבבים ומשהים 10 דקות לריכוך. חותכים את הבישקוטים באלכסון לאורכם, ומסדרים את המשולשים במעגל צפוף על תחתית התבנית - הצד המסוכר כלפי מטה. ממלאים את המרכז בבישקוטים חתוכים.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים 1 כוס שמנת להקצפה כמעט עד רתיחה. שמים את השוקולדים הקצוצים בקערה, ויוצקים עליהם את השמנת החמה. משהים דקה לריכוך. מוסיפים אבקת קקאו, קפה נמס ו־¼ כוס סוכר, וטורפים לתערובת חלקה. ממסים את הג'לטין (במיקרוגל במשך 25-20 שניות או מניחים את הקערית בתוך סיר של מים על סף רתיחה), ומערבבים עד שכל הגבישים נמסים. מוסיפים את הג'לטין לתערובת והשוקולד החמה תוך ערבוב נמרץ.
-
03.
מרוקנים את גביע בלילת הגבינה לקערה גדולה. מסננים פנימה את תערובת השוקולד, ומערבלים היטב לתערובת חלקה ואחידה.
-
04.
מקציפים את השמנת הנותרת עם הסוכר הנותר, ומקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד. יוצקים את תערובת הגבינה על הבישקוטים שבתבנית ומחליקים את פניה. מכסים ומקררים במשך 12 שעות לפחות (עדיף 24), עד שתערובת הגבינה מתייצבת והבישקוטים סופגים את עודפי הלחות ומתרככים.
-
05.
9pt">
-
06.
לפני ההגשה מריצים להב סכין בין דופנות העוגה למסגרת התבנית, ומשחררים את המסגרת. מעטרים את העוגה הקרה בזילופים דקים של שוקולד מומס.
-
07.
9pt">הערה: אם מעדיפים עוגה גבוהה יותר, אפשר להכין אותה בתבנית בקוטר 26 ס"מ. לטעמי, בתבנית בקוטר 28 ס"מ האיזון בין הקרם לבישקוטים טוב יותר.