מתכון לעוגת גבינה בטעם תות שדה
עוגת גבינה וסירופ תותים בציפוי שמנת, עוגה אוורירית ועשירה בטעם פירותי לחג השבועות

המרכיבים ל 12 מנות/תבנית 26 רינג עמוקה:
- 7 ביצים מופרדות
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 11/2 כוסות סוכר
- 1 כוס קמח תופח
- 1 חבילה של אינסטנט פודינג בטעם וניל- שוקולד
- 50 גרם סירופ תות או תמצית תותים
- 2 מיכל שמנת חמוצה
- 3 כפות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים 7 חלבונים במערבל עם 1/2 כוס סוכר לקציפה גמישה ולא קשה במיוחד.
-
02.
שופכים לקערה גדולה 750 גרם גבינה לבנה.
-
03.
מוסיפים חלמון חלמון וטורפים לתוך הגבינה, מוסיפים 1 כוס סוכר תוך עירבוב מתמשך עד לקבלת עיסה חלקה.
-
04.
מוסיפים 1 גביע שמנת חמוצה וממשיכים לערבב, מוסיפים את חצי הצנצנת או סירופ התות שיצרתם לתוך העיסה עד לקבלת מירקם אחיד.
-
05.
מקפלים בעדינות את אבקת הפודינג אל עיסת הגבינה, מוסיפים את הקמח התופח תוך כדי ערבוב קל.
-
06.
מוסיפים ומקפלים גם את קציפת החלבונים לתוך העיסה בעדינות, כדי לא להצניח את האויר שנוצר בקציפה.
-
07.
מסדרים תבנית חישוק על תבנית מלבנית מרופדת בניר פרגמנט משומנת ומקומחת, מסביב לתבנית בבסיסה, מהדקים רצועת נייר אלומיניום כדי שהעיסה לא תתפזר מהתבנית.
-
08.
לחמם תנור מראש ל-180 מעלות צלסיוס.
-
09.
לצקת את העיסה לתוך התבנית. 10 לשטח את פני העוגה עם קלף פלסטיק או פלטה.
-
10.
אופים עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. כשהעוגה כמעט מוכנה- לערבב 1 גביע שמנת ב- 3 כפות סוכר, למרוח על העוגה החמה והוסיף לאפות עוד כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
11.
לפתוח מעט את התנור ולתת לעוגה להצטנן בתוך התנור.
-
12.
להכניס לאחר צינון את העוגה מכוסה למקרר.