מתכון לעוגת גבינה אפויה עם ביסקוויטים ליצירת פירורים
לא רק בחג השבועות: עוגת גבינה טעימה ופשוטה להכנה

המרכיבים ל תבנית 28-26:
- 2 קופסאות גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
- 5 ביצים
- 1 מיכל שמנת 15%
- ½1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפיות מיץ לימון מלימון טרי (אפשר להוסיף גם מעט גרידת לימון)
- חופן ביסקויטים (פתי בר) ליצירת פירורים
- 2 כפות קמח תופח
הוראות הכנה:
-
01.
מפוררים את הביסקוויטים במעבד מזון ומפזרים אותם על התבנית. אין צורך לשמן את התבנית.
-
02.
מקציפים בקערה את החלבונים וכוס סוכר לקצף יציב.
-
03.
בקערה נוספת, מערבבים גבינת שמנת, 1/2 כוס סוכר, 5 חלמונים, לימון וגרידת לימון, סוכר ווניל וקמח תופח ליצירת מסה אחידה (לא יותר מ-3 דקות).
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את קצף החלמונים לגבינה, מערבבים כחצי דקה ושופכים את כל התכולה לתבנית עם הפירורים.
-
05.
מכניסים לתנור אפיה שחומם מראש, במרכז התנור כשבקומה מתחתיו תבנית עם מים. אופים כ-50 דקות בטמפרטורה של 170-180 מעלות. כשהעוגה מקבלת גוון חום, משאירים בתנור פתוח קלות עד לקרור. אפשר לקשט באבקת סוכר.
טיימר מופעל