עוגת גזר סתווית
עוגה מצוינת. לחה, עשירה, מתובלת ומלאה בטעמים נפלאים. גזר, שזיפי סנטה־רוזה של סוף הקיץ, אגוזים וציפוי שמנת ושוקולד לבן (יש גם אופציה לפרווה).
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- ½1 כפיות אבקת סודה לשתייה
- ¾ כפית קינמון טחון
- 1 כפית פלפל אנגלי טחון
- ⅓1 כוסות (240 גרם) סוכר חום מהודק
- 75 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
- 2 כוסות גזר מגורר דק מהודק היטב (250 גרם)
- 1 כוס שזיפי סנטה רוזה מגוררים גס (200 גרם, 3 בינוניים)
- 1 כוס (250 מ"ל) שמן (רצוי תירס או חמניות)
- 3 ביצים גדולות
- לציפוי:
- 3 כפות שמנת לקצפת (חלבית או צמחית) מסדרת "השף הלבן"
- 100 גרם שוקולד לבן קצוץ (או צ'יפס פרווה בטעם שוקולד לבן)
הוראות הכנה:
-
01.
מדליקים את התנור כשהוא מכוון לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 170 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים תבנית מוארכת עמוקה 10x30 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה.
-
02.
מנפים לתוך קערת ערבוב גדולה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ותבלינים טחונים. מוסיפים סוכר חום, ומערבבים היטב את החומרים שבקערה - גושי סוכר מועכים במזלג כדי לפורר אותם. מוסיפים את האגוזים לקערה יחד עם ההגזר והשזיפים המגוררים. מערבבים את המצרכים במזלג.
-
03.
טורפים את השמן עם הביצים ומוסיפים לקערה. מערבבים בכף לתערובת אחידה. ממשיכים לבחוש עוד דקה או שתיים, כדי להבטיח ערבוב מושלם. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה.
-
04.
אופים במרכז התנור במשך 60-50 דקות, עד שמרכז העוגה יציב למגע וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לגמרי.
טיימר מופעל
-
05.
שמים את השוקולד הקצוץ בקערית שמתאימה לבישול במיקרוגל. מוסיפים את השמנת ומחממים במיקרוגל במשך 20 שניות. מערבבים ומחממים במשך 20-10 שניות נוספות, עד שהשוקולד מתרכך. (לחילופין, ממסים בקערית חסינת־חום מעל אדים עד שהשוקולד מתרכך.) טורפים לתערובת חלקה. מניחים לתערובת להצטנן עד שהיא מגיעה לסמיכות מתאימה לציפוי לפני שיוצקים אותה על העוגה.