סחלב בטעם אגוזי לוז
הודיעו בתחזית על סערה מתקרבת? אפשר להנות מזה – סחלב חם הוא אחד מתענוגות החורף, וזה שלנו טעים במיוחד בזכות משקה החלב בטעם אגוזי לוז.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל2:
- 2 כוסות (500 מ"ל) משקה חלב בטעם אגוזי לוז תנובה
- 5 כפות אבקה להכנת סחלב
- סוכר או ממתיק לפי הטעם (לא הכרחי, גם משקה החלב וגם אבקת הסחלב מכילים סוכר)
- אגוזי לוז (אילסרים) קלויים קצוצים ופתיתי קוקוס קלוי לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
יוצקים ½1 כוסות משקה חלב בטעם אגוזי לוז לסיר בעל תחתית כבדה, ומחממים מעל להבה נמוכה - משגיחים על החלב שלא ייחרך או יגלוש.
-
02.
בוללים את אבקת הסחלב במשקה החלב הנותר. בוחשים את התערובת לתוך משקה החלב החם, ומערבבים בהתמדה במשך 3-2 דקות מעל להבה בינונית עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה. מסירים מהאש - מי שמעדיף סחלב מתוק יותר יכול להוסיף בשלב זה סוכר או ממתיק ולערבב היטב.
טיימר מופעל
-
03.
יוצקים את הסחלב החם לכוסות, מעטרים באגוזים קצוצים ובפתיתי קוקוס קלויים ומגישים מיד.טיפ: הסחלב נפלא גם כקינוח קר. מחלקים את הסחלב החם בין 4 קעריות או גביעי קינוח, מעטרים, מצננים ומקררים. הסחלב מסמיך ומתייצב ומקבל מרקם של פודינג.
הכנת? כאן מדרגים