מתכון קאפקייקס וניל ושקדים עם קצפת ותותים | השף הלבן

קאפקייקס וניל ושקדים עם קצפת ותותים

נטלי לוין עושה לנו את השבת עם מתכון נפלא לעוגות אישיות מקושטות בקצפת ותותים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קאפקייקס וניל ושקדים עם קצפת ותותים

המרכיבים ל12-15 יחידות:

לקאפקייקס:
  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה 9% שומן, "תנובה"
  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן
  • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
  • כפית וחצי אבקת אפיה
למילוי:
  • 1/2 צנצנת קונפיטורת תותים
לציפוי:
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 10-12 תותים, חתוכים לקוביות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומסדרים עטרות נייר לקאפקייקס בתוך תבנית שקעים.

  • 02.

    בקערת מיקסר מקציפים יחד חמאה, סוכר, מלח ווניל במהירות גבוהה מאוד עד שמתקבלת תערובת קרמית, רכה ואוורירית.

  • 03.

    מנקים את דפנות הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים את הביצים אחת-אחת, תוך ערבול בין הוספה להוספה.

  • 04.

    מוסיפים שמנת חמוצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.

  • 05.

    מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 06.

    מעבירים את התערובת לשקעים וממלאים עד לכ-3/4 מגובה כל שקע.

  • 07.

    אופים במשך כ-13-20 דקות, או עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    מצננים לחלוטין.

  • 09.

    בעזרת כפית יוצרים חור קטן במרכז כל קאפקייק וממלאים אותו במעט קונפיטורת תותים.

  • 10.

    ציפוי: מקציפים יחד שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.

  • 11.

    מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי כל קאפקייק.

  • 12.

    מקשטים בקוביות תותים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(376)