קאפקייקס וניל ושקדים עם קצפת ותותים
נטלי לוין עושה לנו את השבת עם מתכון נפלא לעוגות אישיות מקושטות בקצפת ותותים
המרכיבים ל12-15 יחידות:
- 100 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה 9% שומן, "תנובה"
- 210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן
- 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
- כפית וחצי אבקת אפיה
- 1/2 צנצנת קונפיטורת תותים
- 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 10-12 תותים, חתוכים לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומסדרים עטרות נייר לקאפקייקס בתוך תבנית שקעים.
-
02.
בקערת מיקסר מקציפים יחד חמאה, סוכר, מלח ווניל במהירות גבוהה מאוד עד שמתקבלת תערובת קרמית, רכה ואוורירית.
-
03.
מנקים את דפנות הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים את הביצים אחת-אחת, תוך ערבול בין הוספה להוספה.
-
04.
מוסיפים שמנת חמוצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.
-
05.
מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
06.
מעבירים את התערובת לשקעים וממלאים עד לכ-3/4 מגובה כל שקע.
-
07.
אופים במשך כ-13-20 דקות, או עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים לחלוטין.
-
09.
בעזרת כפית יוצרים חור קטן במרכז כל קאפקייק וממלאים אותו במעט קונפיטורת תותים.
-
10.
ציפוי: מקציפים יחד שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
-
11.
מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי כל קאפקייק.
-
12.
מקשטים בקוביות תותים ומגישים.