המדריך לקרונאט המושלם
להיט עולמי! בואו ללמוד להכין קרונאט – שילוב טעים במיוחד של דונאט וקרואסון

- שמן לטיגון עמוק
- 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים מרודד למאפים מתוקים "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 30 גרם חמאת "תנובה" רכה
הוראות הכנה:
-
01.
פותחים את גליל הבצק ופורסים אותו על השיש, חותכים ל-3 חלקים שוים.
-
02.
מורחים חלק אחד במחצית מכמות החמאה, ומעליו מניחים חלק נוסף של הבצק.
-
03.
מורחים שוב בשאר החמאה מלמעלה ומניחים את חלקו האחרון של הבצק. לוחצים מעט ובעדינות להידוק.
-
04.
קורצים עיגולים עם חותכן עגול, ובאמצע קורצים חור קטן. מניחים כחצי שעה לתפיחה. מחממים שמן בסיר, מכניסים עיגול בצק לתוך השמן הרותח ל-3-4 דקות, עד שמשחים. הופכים ומטגנים מהצד השני כ-2-3 דקות נוספות. מוציאים מהשמן ומניחים להצטננות.
טיימר מופעל
-
05.
מומלץ לטגן, אך ניתן גם לאפות את הקרונאט ב-180 מעלות עד להשחמה יפההצעות למילויים:ריבת חלב, בננות וקוקוס:רכיבים:שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"2 כפות אבקת סוכר2 בננות בשלות1/2 כוס ריבת חלב3 כפות קוקוס קלויאופן הכנה:
-
06.
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר.
-
07.
פורסים את הבננות.
-
08.
חותכים כל קרונאט לחצי, מורחים באמצע ריבת חלב בנדיבות,
-
09.
מזלפים מעל קצפת ומסדרים פרוסות בננות.
-
10.
סוגרים מלמעלה עם מחצית הקרונאט השניה ומזלפים מעל תלוליות קצפת.לקישוט מזלפים חוטים דקיקים של ריבת חלב (שקית זילוף עם צנתר קטנטן או פשוט לגזור חור קטנטן בקצה השקית זילוף) ומפזרים קוקוס קלוי.קרם לימון:רכיבים:3 ביצים1/3 כוס מיץ לימון, סחוט טרי½ כוס סוכר50 גרם חמאה תנובה, חתוכה לקוביותקליפה מגורדת דק מ-2 לימונים½ מיכל שמנת להקצפה 38% השף הלבןזיגוג לימון:100 גרם אבקת סוכר2 כפות מיץ לימון סחוט טריפירות יער (פטל, אוכמניות, תותים) סנפרוסטאופן הכנה:• מרתיחים מים בסיר בינוני. כשהמים רותחים מניחים מעל הסיר קערה חסינת חום (בן מארי) ובה הביצים, מיץ לימון, הסוכר, קליפת לימון וקוביות החמאה. • טורפים לתערובת אחידה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם חלק וסמיך במרקם של פודינג, כ--10 דקות. לקרם חלק וללא גושים, מעבירים את הקרם דרך מסננת לקערה נקיה. • למניעת היווצרות קרום מניחים מעל הקרם ניילון נצמד ומצננים במקרר מספר שעות לפני ההגשה.• כשקרם הלימון צונן, מקציפים את השמנת המתוקה בקערה נקייה עד לקצפת יציבה. מוסיפים את קרם הלימון ובעזרת מרית מקפלים בעדינות לתערובת אחידה. מעבירים את קצפת הלימון לשקית זילוף.כשהם עדיין חמימים ממלאים את הדונאטס: בעזרת סכין חדה חוצים כל דונאט לרוחבו כך שמתקבלים 2 עיגולים שווים. מזליפים את העיגול התחתון בקרם ומכסים בעיגול הנותר. חוזרים על הפעולה עם יתר הדונאטס.להכנת הזיגוג: בקערה קטנה, מערבבים את כל הרכיבים עד לקבלת מרקם חלק וסמיך. יוצקים מעל הקרונאטס את זיגוג הלימון, מפזרים מעל את פירות היער ומגישים מיד.ציפויים שונים:מרכיבים:זיגוג לבן (1 כוס אבקת סוכר + 2 כפות חלב תנובה, מעורבבים יחד למרקם של משחה או גנאש שוקולד (250 גרם שוקולד מריר + 1 מיכל שמנת מתוקה השף הלבן, מחוממים יחד להמסהאו אבקת סוכר או סוכרמכינים קערה עם הציפוי הנבחר (זיגוג לבן, או גנאש שוקולד, או אבקת סוכר, או סוכר רגיל. אפשר להכין כמה קערות)טובלים את החלק העליון של הקרונאטים בציפוי הנבחר, ומניחים הפוך. מגישים בסמוך להכנה.
טיימר מופעל