קדרת דלורית צבעונית
אין פסטה? יש דלורית – דלעת הספגטי. תבשיל ירקות יפהפה, נהדר כמנה עיקרית בארוחה קלה.
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 כוס גרעיני תירס מוקפאים סנפרוסט
- 1 כוס אפונה וגזר מוקפאים סנפרוסט
- 1 דלורית במשקל 700 גרם בערך
- מעט שמן זית
- מלח ופלפל
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- ½ כפית כמון טחון
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 200 גרם עגבניות שרי חתוכות לחצאים או לרבעים (תלוי בגודל)
- ¼ כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
- 100 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% מפוררת (אפשר גם בולגרית 16%)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה. מוציאים את הירקות המוקפאים מהמקפיא ומניחים להם להפשיר כשעה. חוצים את הדלורית לאורכה ומנקים את תוכה מגרעינים. מורחים מעט שמן על פנים החצאים, מתבלים במלח ובפלפל ומניחים אותם בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. אופים בתנור במשך 30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים 30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים מחדש את התנור. מגרדים את בשר הדלורית לתוך קערה בעזרת מזלג. מחממים 2 כפות שמן בסיר בינוני ומטגנים את השום, את הפפריקה ואת הכמון במשך 30 שניות. מוסיפים רוטב צ'ילי ומערבבים היטב. מוסיפים תירס, אפונה וגזר ועגבניות ומתבלים במלח לפי הטעם (½ -¾ כפית) ובפלפל. מסירים מהאש. משמנים כלי חסין־חום בגודל בינוני (18x26 ס"מ או כלי אחר ששטחו דומה) במעט שמן זית. מערבבים את הירקות המתובלים עם הדלורית ומפזרים בכלי. מכסים ברדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי פנים) ואופים במשך 20 דקות. מסירים את הכיסוי, מפזרים למעלה גבינה ופטרוזיליה ומגישים.לגרסה פרווה: רוצים להגיש את התבשיל כתוספת למנה העיקרית בארוחה בשרית? השמיטו את הגבינה מרשימת המצרכים.
טיימר מופעל