פשטידת פפרדלה חלבית עשירה – ארוחת צהריים ברגע | השף הלבן

פשטידת פסטה שילדים אוהבים בשלוש דקות עבודה 

ארבעה מרכיבים, שלוש דקות עבודה נטו (לא כולל משך בישול הפסטה) – ויש לכם פשטידה מפנקת וטעימה מאוד, שילדים אוהבים.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת פסטה שילדים אוהבים בשלוש דקות עבודה 

המרכיבים ל9 מנות גדולות:

  • מלח דק
  • 500 גרם פסטה בצורת פרפרים (פרפלה) – או אחרת
  • שמן זית
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים פיראוס או 150 גרם יוגורט "תנובה" 3-4.5%
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד 16% שומן פיראוס
גודל תבנית: לתבנית בגודל 22X22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    לגרסה בריאותית בוחרים בפסטה מקמח מלא ובגבינת חמד 5% שומן. לגרסה ללא גלוטן פשוט בוחרים בפסטה ללא גלוטן, על בסיס תירס או אחר, שניתן להשיג בחנויות הטבע.

  • 02.

    מחממים תנור ל-175 מעלות.

  • 03.

    מכינים סיר מלא מים רותחים מומלחים. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן.

  • 04.

    בינתיים משמנים תבנית בגודל 22X22 ס"מ במעט שמן זית.

  • 05.

    בקערה גדולה טורפים ביצים במטרף ידני.

  • 06.

    מוסיפים יוגורט וטורפים במטרף.

  • 07.

    חותכים גבינת חמד לקוביות קטנות, מוסיפים לקערה ומערבבים בכף. מתבלים במעט מלח. אם לא נרתעים מביצים חיות, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח.

  • 08.

    כשהפסטה מוכנה מעבירים למסננת, מחזירים לסיר, מוסיפים מייד 2 כפות שמן זית ומעט מלח ומערבבים.

  • 09.

    מוסיפים את הפסטה המבושלת לקערת הביצים, מערבבים ומעבירים לתבנית המשומנת. בעזרת כף או מרית מהדקים את הפסטה מטה ומכניסים לתנור. אופים במשך 27-29 דקות או עד שהפשטידה נראית יציבה ומוזהבת היטב. מוציאים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:29:00
הכנת? כאן מדרגים
(13)