פסטה עם אספרגוס, פרובטו עיזים וקליפת לימון
מנת פסטה אלגנטית במעט מרכיבים אבל המון טעם
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-5:
- 1 חבילת אספרגוס טרי
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חמאת "תנובה"
- 6 שיני שום פרוסות
- קליפה מגוררת מ 1 לימון
- מלח, פלפל
- 500 גרם פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן (שומרים 1/2 כוס ממי הבישול)
- 200 גרם גבינת פרובטו עזים 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות קטנות
- להגשה: עירית קצוצה (לא הכרחי)
הוראות הכנה:
-
01.
מסירים את החלק הסיבי בבסיס האספרגוס (כ 3 ס"מ בבסיסו) וחותכים אותו למקטעים של 3 ס"מ.
-
02.
מחממים במחבת שמן זית וחמאה. שמים במחבת את האספרגוס החתוך למעט הראשים ומטגנים 2-3 דקות עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים שום ואת הראשים מטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים קליפת לימון, מלח, פלפל ואת הפסטה עם 3-4 כפות ממי הבישול שלה ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים פרובטו ומערבבים. בוזקים עירית ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים