פסטה עם אספרגוס, פרובטו עיזים וקליפת לימון | השף הלבן

פסטה עם אספרגוס, פרובטו עיזים וקליפת לימון

מנת פסטה אלגנטית במעט מרכיבים אבל המון טעם

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה עם אספרגוס, פרובטו עיזים וקליפת לימון
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-5:

  • 1 חבילת אספרגוס טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חמאת "תנובה"
  • 6 שיני שום פרוסות
  • קליפה מגוררת מ 1 לימון
  • מלח, פלפל
  • 500 גרם פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן (שומרים 1/2 כוס ממי הבישול)
  • 200 גרם גבינת פרובטו עזים 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות קטנות
  • להגשה: עירית קצוצה (לא הכרחי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסירים את החלק הסיבי בבסיס האספרגוס (כ 3 ס"מ בבסיסו) וחותכים אותו למקטעים של 3 ס"מ.

  • 02.

    מחממים במחבת שמן זית וחמאה. שמים במחבת את האספרגוס החתוך למעט הראשים ומטגנים 2-3 דקות עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים שום ואת הראשים מטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים קליפת לימון, מלח, פלפל ואת הפסטה עם 3-4 כפות ממי הבישול שלה ומטגנים 2-3 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים פרובטו ומערבבים. בוזקים עירית ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(9)