מתכון פסטה ברוטב רוקפור, אגס ואגוזים | השף הלבן

פסטה ברוטב רוקפור, אגס ואגוזים

הרוטב המעולה הזה יתאים לכל סוג פסטה כמעט – לפסטה ארוכה כמו ספגטי או מקרוני, לפסטה שטוחה כמו פפרדלה או פטוצ'יני, או לפסטה קצרה כמו פנה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב רוקפור, אגס ואגוזים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל3 מנות:

  • 50 גרם אגוזי מלך טריים קלויים (8 דקות בתנור בחום בינוני)
  • 1 אגס בשל גדול
  • מלח
  • 300 גרם פסטה
  • 20 גרם חמאה
  • ½ כפית סוכר
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
  • 150 גרם גבינת רוקפור "תנובה" מפוררת גס
  • ½ גביע (115 גרם) גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי 25%
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

     

  • 02.

    קוצצים דק 3/4 מכמות האגוזים. קוצצים גס את האגוזים הנותרים ושומרים לעיטור. חותכים את האגס לרבעים, ומסלקים את הליבה. חותכים את רבעי האגס לרצועות דקות וקוצצים לקטעים באורך 7-5 מ"מ.

  • 03.

    בסיר גדול מרתיחים

  • 04.

    5 ליטרים מים עם כף מלח. כשהמים מגיעים לרתיחה עזה מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד לדרגת אל־דנטה.

  • 05.

    בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב. ממסים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את האגסים הקצוצים ואת הסוכר, ומטגנים מעל להבה בינונית במשך 5 דקות, עד שהאגסים מתרככים מעט. מערבבים לעתים תכופות. מורידים לקערית כף או שתיים של חתיכות אגסים ושומרים לעיטור.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מוסיפים את השמנת למחבת יחד עם 3/4 מכמות הרוקפור. בוחשים מעל להבה בינונית עד שפירורי הרוקפור נמסים. מוסיפים את גבינת הנפוליאון ואת האגוזים הקצוצים דק, מערבבים לתערובת אחידה ומחממים היטב. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם, ובוחשים פנימה 2 כפות פטרוזיליה קצוצה.

  • 07.

    מסננים את הפסטה מהמים ומוסיפים אותה למחבת. מערבבים בתנועות הקפצה. מחלקים את הפסטה לצלחות הגשה, ומעטרים כל מנה בחתיכות האגסים השמורות, בפירורי הרוקפור הנותרים, באגוזים קצוצים גס ובפטרוזיליה קצוצה. מגישים מיד  

הכנת? כאן מדרגים
(59)