ניוקי מוקפץ בשמנת , קישואים ומרווה
ניוקי מוקפץ בשמנת, קישואים ומרווה, מנה מפנקת שכולם אוהבים

המרכיבים ל 2:
- 2 קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות בינוניות
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
- 400 גרם ניוקי
- 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 32%
- 4 כפות גדושות פתיתי פרמזן קולקשן
- עלים מ-2 ענפי מרווה, קצוצים גס מאוד
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 1 כף שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- אגוז מוסקט
- 2 שיני שום פרוסות דק
- 1/3 כוס יין אדום
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים כף שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל והקישואים, מוסיפים קורט פלפל שחור גרוס וצולים כ 6-8 דקות בחום בינוני.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את שיני השום והפטריות וצולים לעוד 2 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מרתיחים במקביל סיר עם מים וכפית מלח ומבשלים את הניוקי עד שהם צפים, מסננים.
-
04.
מוסיפים לרוטב את היין האדום, ממשיכים לבשל מעל חום בינוני, עד שהרוטב מצטמצם לחצי מהכמות.
-
05.
מוסיפים את השמנת, 2 קורט מלח, מעט אגוז מוסקט מגורר ואת המרווה ומערבבים קלות כ-5 דקות עד להסמכה.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את הניוקי, מערבבים קלות ויוצקים לצלחות האירוח.
-
07.
מפזרים מעל לכל מנה פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן ומגישים.