מקרוני כרובית וגבינה
הוספנו לפסטה כרובית, ערבבנו ברוטב עגבניות קליל והחלפנו את הגבינות עתירות השומן בפתיתי "עמק" 15% ובביצים
המרכיבים ל4:
- 250 גרם מקרוני קצרים (אם יש מקמח מלא - עוד יותר טוב)
- מלח
- 200 גרם מיני כרובית מוקפאת "סנפרוסט"
- 1 קופסה (400 גרם) עגבניות קצוצות משומרות במיץ טבעי
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות תבלין לפיצה (תערובת תבלינים קנויה)
- 1 כפית אורגנו מיובש
- ½ כפית סוכר
- ¼ כפית פלפל שחור
- קורט פפריקה חריפה (או לפי הטעם)
- 2 ביצים גדולות טרופות
- 150 גרם פתיתי "עמק" 15%
- מעט שמן זית לשימון הכלים ולריסוס המנות
- 4 כפות (20 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת קולקשן
הוראות הכנה:
-
01.
-
02.
משמנים 6 כלים אישיים חסיני־חום (נפח כל כלי 1 כוס לפחות) או תבנית אחת גדולה במעט מאוד שמן זית. מסדרים את הכלים על תבנית האפייה של התנור. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
-
03.
מרתיחים 2 ליטרים מים עם 1 כף מלח, ומבשלים את המקרוני במשך 10 דקות או עד שהם מגיעים לדרגת אל־דנטה. מוסיפים לסיר את הכרובית, מביאים שוב לרתיחה ומסננים. שומרים ¾ כוס ממי הבישול.
טיימר מופעל
-
04.
בקערה גדולה מערבבים עגבניות קצוצות, שום ותבלינים. מוסיפים את הפסטה המסוננת לרוטב העגבניות יחד עם מי הבישול השמורים ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מוסיפים לקערה את הביצים הטרופות ושלושה־רבעים מכמות פתיתי העמק ומערבבים היטב. מחלקים את התערובת בין כלי האפייה. מרססים או מטפטפים מעט שמן זית על כל מנה.
-
05.
אופים במדף האמצעי של התנור במשך 15 דקות. מערבבים את פתיתי העמק הנותרים עם פתיתי הפרמזן, וזורים מהתערובת על כל מנה. מחזירים לתנור ל־10 דקות, עד שהגבינה נמסה.
טיימר מופעל