לזניה ירקות, קוטג' וגבינות – מתכון קלאסי וטעים | השף הלבן

לזניה ירקות, קוטג' וגבינות

מתכון לארוחת ערב מושלמת: לזניה קלאסית עם תערובת גבינות, ברוקולי, עגבניות ופטריות במינימום מאמץ שלא תוכלו להפסיק לאכול

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה ירקות, קוטג' וגבינות

המרכיבים ל תבנית בגודל 20*28 10 מנות:

לציפוי:
  • 50 גרם (1/2 שקית) פתיתי פרמזן "השף הלבן" של "השף הלבן"
  • חבילת עלי לזניה (לא מבושלים)
לתערובת הירקות:
  • 1 תפרחת ברוקולי חתוכה לפרחים קטנים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף וקצוץ גס
  • 2 פלפלים חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות בעובי 1 ס"מ
  • פלפל שחור גרוס
לתערובת הגבינות:
  • 2 גביעים קוטג' "תנובה" 5% מופחת נתרן
  • 300 גרם (11/2 שקיות) פתיתי עמק "השף הלבן"
  • 411 גרם (קופסה קטנה) עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות!)
  • 3 ביצים טרופות
  • 1/4 כוס פירורי לחם

הוראות הכנה:

  • 01.

     מכינים את הירקות: חולטים את הברוקולי כ-2 דקות במים רותחים ומסננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שמתרכך. מוסיפים פלפלים ופטריות, מפלפלים ומקפיצים כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הברוקולי החלוט ומערבבים. מעבירים למסננת ומצננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים את חומרי תערובת הגבינות בקערה, ממליחים ומפלפלים.

  • 04.

    מרכיבים את הלזניה: מניחים 3 עלי לזניה צמודים זה לזה בתחתית תבנית משומנת. מסדרים מעל מחצית מהירקות ויוצקים שליש מתערובת הגבינות. מסדרים שכבה נוספת: 3 עלי לזניה, יתרת הירקות ושליש מתערובת הגבינות. מניחים את יתרת עלי הלזניה, יוצקים את יתרת תערובת הגבינות.

  • 05.

    מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות. עד לשלב הזה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את הפרמזן ואופים כ-20 דקות נוספות ללא כיסוי עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(686)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.