קסדיית חמד וזיתים
המנה הזו תהפוך אצלכם ללהיט. עשר דקות הכנה – וחיסול ממוקד תוך דקה מרגע ההגשה לשולחן.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל 1 טורטייה:
- 5 טורטיות קמח תירס וקמח חיטה בקוטר 20 ס"מ (או טורטיות מקמח חיטה)
- 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד 16% "פיראוס" פרוסה לפרוסות בעובי 5 מ"מ
- 1 כוס זיתים מסוגים שונים (קוקטייל) מגולענים וקצוצים גס
- ½ כוס עלי כוסברה
- מעט שמן לשימון המחבת
- אופציות לתוספת - עגבניות
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים טורטייה על משטחהעבודה. מפזרים על חציה האחד זיתים קצוצים. מכסים בפרוסות גבינה ומפזרים עליכוסברה (משאירים שוליים נקיים של 1 ס"מ). מקפלים את החצי השני של הטורטייהמעל חומרי המלית. מהדקים קלות.
-
02.
משמנים קלות תחתית מחבת גדולה,ומחממים מעל להבה בינונית. מניחים במחבת שתי קסדיות מקופלות ומטגנים כדקה, עדשצידן התחתון מזהיב. הופכים בזהירות בעזרת כף טיגון, מהדקים קלות בעזרת הכף,ומטגנים עד שהצד השני מזהיב יפה והגבינה נמסה. מעבירים לכלי הגשה, חותכים כלקסדייה לשניים ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים