לביבות תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה
לביבות פריכות מתפוחי אדמה בתוספת גבינת שמנת, מעדן לא רק לחנוכה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
ללביבות תפוחי אדמה:
- 6 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפתם
- 4 כפות עירית קצוצה דק מאוד
- 150 גרם גבינת קצ’קבל מגוררת דק
- 3 כפות פירורי לחם
- 2 ביצים
- 1/2 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 80 גרם חמאת תנובה
- 1/4 כוס שמן זית
להגשה:
- 2 גביעי שמנת אורגינל 15%
- 4 כפות עירית
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את תפוחי האדמה ומגררים על מגררת דקה.
-
02.
מעבירים לקערה, מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים פרט לחמאה ולשמן ומערבבים לתערובת אחידה.
-
03.
ממיסים במחבת חמאה ושמן זית, מעבירים למחבת כף גדושה מהתערובת ומעצבים לצורת לביבה עגולה.
-
04.
מטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
-
05.
מניחים בצלחת אישית 3 לביבות, מניחים ליד מעט מהשמנת, מעטרים בעירית ומגישים עם לחם טרי.
הכנת? כאן מדרגים