מתכון לביבות תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה | השף הלבן

לביבות תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה

לביבות פריכות מתפוחי אדמה בתוספת גבינת שמנת, מעדן לא רק לחנוכה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה

המרכיבים ל10 מנות:

ללביבות תפוחי אדמה:
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפתם
  • 4 כפות עירית קצוצה דק מאוד
  • 150 גרם גבינת קצ’קבל מגוררת דק
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 1/4 כוס שמן זית
להגשה:
  • 2 גביעי שמנת אורגינל  15%
  • 4 כפות עירית

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולפים את תפוחי האדמה ומגררים על מגררת דקה.

  • 02.

    מעבירים לקערה, מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים פרט לחמאה ולשמן ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 03.

    ממיסים במחבת חמאה ושמן זית, מעבירים למחבת כף גדושה מהתערובת ומעצבים לצורת לביבה עגולה.

  • 04.

    מטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

  • 05.

    מניחים בצלחת אישית 3 לביבות, מניחים ליד מעט מהשמנת, מעטרים בעירית ומגישים עם לחם טרי.  

הכנת? כאן מדרגים
(95)