קציצות כרובית וזיתים
קציצות ירק שמתחסלות במהירות. כדאי להתאפק ולהניח לקציצות להצטנן קצת כדי להניח לטעמים להתפתח במלואם
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל16 יחידות:
- ¼ כוס פירורי פנקו + 1 כוס פירורי פנקו לציפוי
- 100 גרם פטה כבשים פיראוס מגוררת גס
- 50 גרם זיתי קלמטה מגולענים קצוצים
- 1 כף עלי ריחן קצוצים
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
- 400 גרם כרובית מוקפאת סנפרוסט
- ¼ כוס (40 גרם) פולנטה להכנה מהירה
- 1 ביצה גדולה
הוראות הכנה:
-
01.
מפזרים את חתיכות הכרובית בצלחת עמוקה גדולה ומבשלים במיקרוגל במשך 6 דקות. מערבבים פעמיים במהלך הבישול. מצננים. בזמן שהכרובית מצטננת שמים את הפולנטה בכוס, מוסיפים ½ כוס מים רותחים (מהקומקום), מערבבים ומשהים 10 דקות לפחות.
טיימר מופעל
-
02.
קוצצים דק את הכרובית ומעבירים לקערה. מוסיפים פולנטה, ביצים, ¼ כוס פירורי פנקו ופטה. מערבבים היטב. מוסיפים זיתים קצוצים וריחן, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים שוב. מכסים ומקררים במשך 30 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
צרים מהתערובת 16 קציצות שטוחות ומצפים אותן בפירורי פנקו. מחממים שמן בגובה
-
04.
5 ס"מ במחבת ומטגנים את הקציצות במשך 4-3 דקות מכל צד עד שהן מקבלות גוון חום־זהוב. מספיגים על מגבות נייר.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים