קציצות כרובית וזיתים | השף הלבן

קציצות כרובית וזיתים

קציצות ירק שמתחסלות במהירות. כדאי להתאפק ולהניח לקציצות להצטנן קצת כדי להניח לטעמים להתפתח במלואם

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות כרובית וזיתים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל16 יחידות:

  • ¼ כוס פירורי פנקו + 1 כוס פירורי פנקו לציפוי
  • 100 גרם פטה כבשים פיראוס מגוררת גס
  • 50 גרם זיתי קלמטה מגולענים קצוצים
  • 1 כף עלי ריחן קצוצים
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון
  • 400 גרם כרובית מוקפאת סנפרוסט
  • ¼ כוס (40 גרם) פולנטה להכנה מהירה
  • 1 ביצה גדולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפזרים את חתיכות הכרובית בצלחת עמוקה גדולה ומבשלים במיקרוגל במשך 6 דקות. מערבבים פעמיים במהלך הבישול. מצננים. בזמן שהכרובית מצטננת שמים את הפולנטה בכוס, מוסיפים ½ כוס מים רותחים (מהקומקום), מערבבים ומשהים 10 דקות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    קוצצים דק את הכרובית ומעבירים לקערה. מוסיפים פולנטה, ביצים, ¼ כוס פירורי פנקו ופטה. מערבבים היטב. מוסיפים זיתים קצוצים וריחן, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים שוב. מכסים ומקררים במשך 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    צרים מהתערובת 16 קציצות שטוחות ומצפים אותן בפירורי פנקו. מחממים שמן בגובה

  • 04.

    5 ס"מ במחבת ומטגנים את הקציצות במשך 4-3 דקות מכל צד עד שהן מקבלות גוון חום־זהוב. מספיגים על מגבות נייר.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)