מחבת רטטוי ונקניקיות טבעוניות
ארוחת הערב המושלמת של עומר מילר: מחבת עם חצילים, פלפלים, עגבניות וקישואים ברוטב עגבניות עשיר ובתוספת של נקניקיות טבעוניות של טירת צבי. מתכון שכדאי לנסות

המרכיבים ל 3-4 מנות:
- 1 חבילה נקניקיות טבעונית בסגנון צ'וריסוס "טירת צבי"
- 1 חציל
- 2 פלפלים אדום וצהוב
- 2 זוקיני ירוקים
- 1 בצל סגול
- 1 כף טימין
- 10 עלי בזיליקום
- 20 עגבניות שרי חצויות
- 4 שיני שום
- 1/2 כוס שעועית לבנה מבושלת
- 1 כוס מיץ עגבניות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לשימון וטיגון: שמן זית
- להגשה: לחם לבן קלוי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות
-
02.
קולפים את החציל ופורסים לקוביות גדולות, פורסים באותה הדרך את הזוקיני והפלפלים.
-
03.
מניחים על נייר אפייה, מזלפים שמן זית וזורים מלח, פלפל שחור וטימין. מכניסים לתנור לרבע שעה עד להזהבה.
-
04.
במחבת רחבה וכבדה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל הסגול על אש בינונית.
-
05.
מוסיפים את הנקניקיות וצורבים מכל הצדדים.
-
06.
מוסיפים שום ועגבניות שרי חצויות ומגבירים את האש.
-
07.
אחרי חמש דק מוסיפים מיץ עגבניות ומביאים לרתיחה.
-
08.
מוסיפים את הירקות הצלויים למחבת ומתבלים לפי הטעם
-
09.
מוסיפים עלי בזילקום ומגישים עם לחם לבן קלוי