מתכון שקשוקה סלמון מעושן וגבינה | השף הלבן

שקשוקה סלמון מעושן וגבינה

אוהבים שקשוקה? קבלו רעיון לשקשוקה שונה מעט

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה סלמון מעושן וגבינה

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 6 עגבניות בשלות
  • שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1/2 ס"מ של פלפל חריף קצוץ דק (לא חובה אך מומלץ מאוד)
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 1 חבילת סלמון מעושן (להשיג במרכולים)
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1/2 פלפל ירוק חתוך לקוביויות
  • 1/2 לימון
  • סוכר
  • 1/3 כוס מיץ עגבניות
  • 1 כף פפריקה בשמן
  • מלח
  • 200 גרם גבינת לבנה לאפיה
  • 4 ביצי משק כתומות (להשיג ברשתות השיווק)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מוציאים בעזרת סכין צר את שורש העגבניות וחותכים צורת איקס לא עמוק בבטן העגבניה.

  • 02.

    מעבירים את העגבניות לקערה ויוצקים מעל מים רותחים, משרים כ-5 -8 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל

    00:08:00
  • 03.

    קולפים בעדינות ובעזרת האצבעות את העגבניות וחותכים לקוביות.

  • 04.

    מפרידים את הסלמון מהניילון וחותכים לרצועות.

  • 05.

    מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל לצבע זהוב.

  • 06.

    מוסיפים את השום והסלמון ומערבבים כ-3 דקות.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 07.

    מוסיפים את הפלפלים, מיץ מחצי לימון, כפית סוכר, מיץ העגבניות והעגבניות הטריות. מרתיחים מעל להבה בינונית ומערבבים 45 דקות

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 08.

    מחממים במחבת קטן כפית שמן זית ומוסיפים למס' שניות את הפפריקה, מערבבים ויוצקים מעל העגבניות.

  • 09.

    מוסיפים 3 קורט מלח ומפוררים מעל את גבינת הכנען.

  • 10.

    מערבבים, פותחים 4 ביצים אל תוך התערובת ומכסים.

  • 11.

    מבשלים 15 דקות על חום נמוך ומעטרים מעל בפטרוזיליה קצוצה.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 12.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(80)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.