קציצות סלמון ברוטב חמאה ולימון כבוש
קציצות דגים מעולות, שיזכו אתכם בשבחים – מיד אחרי שייעלמו מהשולחן. מנה ראשונה או עיקרית בארוחה חגיגית
המרכיבים ל6-4 מנות (12 יחידות):
- כ־600 גרם פילה סלמון "דגי תנובה" מופשר למחצה
- 1 כוס פירורי פנקו (פירורי לחם פריכים. הסוג הלבן)
- 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
- ½ כפית סוכר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 ביצה גדולה
- 3 כוסות (750 מ"ל) מים
- עור מנתחי הסלמון
- 4 גבעולי פטרוזיליה
- 1 גבעול קורנית (טימין)
- 1 בצל קטן פרוס
- 2 שיני שום קלופות ופרוסות
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 50 גרם חמאת "תנובה"
- ½1 כפות קמח
- ½1 כוסות ציר מסונן
- 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
- 3 כפות לימון כבוש קצוץ דק
- מלח ופלפל
- 1 כף צלפים מסוננים
הוראות הכנה:
-
01.
מסירים את העור מנתחי הדג ושומרים לציר. טוחנים את נתחי הדג טחינה גסה (לחתיכות קטנות, לא למשחה. אפשר גם לקצוץ אותם דק־דק בסכין חדה). מעבירים את הדג הטחון לקערה, מוסיפים פירורי פנקו, חרדל, סוכר, מלח, פלפל וביצה, ומערבבים לתערובת אחידה. מכסים ושומרים במקרר בזמן שהציר מתבשל.
-
02.
מכינים את הציר. שמים את כל המצרכים בסיר רחב או בסיר סוטאז', מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.
טיימר מופעל
-
03.
מוציאים את תערובת הדג מהמקרר, וצרים ממנה 12 קציצות עגולות פחוסות (רצוי בידיים עטויות בכפפות נצמדות חד־פעמיות - גם היגייני יותר וגם מונע הדבקות ריח דגים לכפות הידיים). מכניסים את הקציצות לציר המבעבע, ומבשלים במשך 5 דקות. הופכים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. מוציאים את הקציצות לצלחת, ומסננים את הציר.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את הרוטב. במחבת גדולה ממסים את החמאה מעל להבה בינונית. מוסיפים את הקמח, ומערבבים בכף עץ במשך 30 שניות מבלי להניח לתערובת להשחים. מוסיפים את הציר המסונן בהדרגה, תוך בחישה מתמדת. ממשיכים לערבב עד שהתערובת מסמיכה מעט ואין בה גושים. מוסיפים פטרוזיליה ולימון כבוש ומערבבים. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את קציצות הסלמון לרוטב, ומחממים אותן במשך 3-2 דקות מכל צד. מוסיפים את הצלפים לקראת תום הבישול. מגישים חם.
טיימר מופעל