פשטידת אורז, פטריות וסלמון
שכבות של אורז לימוני עם בצל מטוגן ופטריות מנוקדות בפיסות סלמון ועטופות בבצק עלים שחום. פשטידה עשירה, חגיגית וטעימה מאוד שאפשר להכין מראש ולחמם מחדש

המרכיבים ל 10:
- 500 גרם בצק עלים מרודד מופחת שומן "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי מבושל ומסונן
- 1 בצל גדול קצוץ ומטוגן
- 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
- 1 כף שמיר קצוץ
- מלח ופלפל
- 200 גרם פטריות פרוסות או קצוצות (שמפיניון, שימאגי)
- 2 כפות שמן
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3 ביצים גדולות טרופות
- 200 גרם פילה סלמון "תנובה" מבושל מפורר
הוראות הכנה:
-
01.
מחלקים את האורז בין 2 קערות. מוסיפים לקערה אחת את הבצל המטוגן, 2 כפות מיץ לימון, קליפת לימון ושמיר ומתבלים במלח ובפלפל.
-
02.
מטגנים את הפטריות בשמן עד שהן מתרככות. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים 2 כפות מיץ לימון, מערבבים ומסירים מהאש. מוסיפים את הפטריות לקערת האורז השנייה יחד עם הפטרוזיליה ומתבלים במלח ובפלפל. שומרים 4 כפות מהביצים הטרופות לזיגוג הפשטידה ומחלקים את מה שנותר בין קערות האורז. מערבבים היטב.
-
03.
משמנים תבנית מלבנית 23x30 ס"מ. מחלקים את הבצק לשני חלקים – אחד גדול מעט מהשני. מרדדים את החלק הגדול לעלה שגודלו מספיק לריפוד התבנית ודופנותיה ומרפדים בו את התבנית המשומנת - מניחים לעודפי הבצק להשתפל מעבר לשוליים. מרדדים את חלק הבצק השני לעלה שגודלו מספיק לכיסוי התבנית.
-
04.
משטחים את אורז הבצל המטוגן על תחתית התבנית ומפזרים עליו את חתיכות הסלמון. מכסים באורז הפטריות. מהדקים קלות. מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה ומכסים בעלה הבצק השני. מהדקים וחותכים את עודפי הבצק. מברישים את כיסוי הבצק בביצה טרופה ועושים 2 חתכים עמוקים באורך 10 ס"מ לרוחבו.
-
05.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה (200 מעלות) במשך 35-30 דקות עד שהבצק מקבל גוון חום־זהוב ונפרד מדופנות התבנית. מגישים חם או פושר. אפשר להכין מראש ולפני ההגשה לחמם מחדש בחום בינוני־גבוה במשך 15-10 דקות.
טיימר מופעל