סלמון ברוטב בזיליקום ומנגולד – ארוחת ערב מפוארת | השף הלבן

סלמון ברוטב בזיליקום ומנגולד

פילה סלמון עם עשבי תיבול וגבינת כנען. לארוחות ערב מפוארות עם טעמים מפתיעים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלמון ברוטב בזיליקום ומנגולד

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 מנות סטייק סלמון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • מיץ מלימון טרי
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ
  • 2 כפות + 1/3 כוס יין לבן
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 8 עלי בזיליקום קצוצים
  • 2 כוסות עלי מנגולד, קצוץ גס
  • פלפל לבן
  • גבינת כנען מסדרת השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפזרים משני צידי סטייק הסלמון מעט מלח ופלפל שחור גרוס. יוצקים מעט שמן זית על הסלמון ומעט מיץ מלימון טרי.

  • 02.

    משרים ל-15-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 04.

    מחממים 4 כפות שמן זית במחבת כבדה או במחבת פסים וצולים את הדג משני צידיו-כ-3 דקות מכל צד, חצי צליה. מניחים בצלחת בצד.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מוסיפים עוד 2 ככפות שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל הסגול הקצוץ כ-3 דקות. מוסיפים 2 כפות יין לבן וממשיכים לצלות למשך שתי דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 06.

    מוסיפים את השום הכתוש, 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה, עלי בזיליקום קצוצים ואת עלי המנגולד הקצוצים, 2 קורט מלח, מעט פלפל לבן ומיץ מחצי לימון.

  • 07.

    מאדים עם 1/3 כוס יין לבן ומוסיפים מעל את הדגים. יוצקים סביב חצי כוס מים חמים.

  • 08.

    מכסים ומעבירים לתנור חם למשך 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 09.

    לאחר 15 דקות, מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינת כנען מפוררת בנדיבות, מחזירים לתנור כדי שהגבינה תתרכך מעט, מוציאים ומגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(101)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.