סטייק סלמון ברוטב טרגון ושמנת
סטייק סלמון בשמנת וטרגון – קלאסיקה מנצחת

המרכיבים ל 4 מנות:
- 4 מנות של פילה (סטייק) דג סלמון
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1 לימון טרי
- חמאה
- 1/2 בצל סגול קטן, קצוץ דק
- 1 שן שום קצוצה
- פלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס יין לבן
- 3 כפות טרגון טרי, קצוץ
- 1 שמנת מתוקה
- ענפי טרגון טריים
- רצועות של קליפת לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מתבלים את הדגים במעט מלח דק, פלפל שחור גרוס ומעט מיץ לימון טרי.
-
02.
משרים ל-15 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים את התנור ל-160 מעלות.
-
04.
מחממים במחבת 80 גרם חמאת תנובה וצולים את הדג מכל צד כדקה.
-
05.
מעבירים לתבנית וצולים את הסלמון בתנור ל-6-7 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
בינתיים מוסיפים למחבת שבו טוגנו הדגים את הבצל הסגול הקצוץ עם השום הקצוץ וקורט פלפל שחור גרוס, וצולים למשך 3 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים 1/3 כוס יין לבן ומבשלים ל-2 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מוסיפים את הטרגון קצוץ, 3 כפות מיץ לימון, השמנת המתוקה, מלח דק ומסמיכים את הרוטב מעל חום בינוני תוך ערבוב במשך 5-6 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים את הסלמון מהתנור ומעבירים לצלחת עם הנוזלים.
-
10.
מעל יוצקים מהרוטב ומעטרים בענף קטן של טרגון טרי וברצועת קליפת לימון.