מתכון סטייק סלמון ברוטב טרגון ושמנת | השף הלבן

סטייק סלמון ברוטב טרגון ושמנת

סטייק סלמון בשמנת וטרגון – קלאסיקה מנצחת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סטייק סלמון ברוטב טרגון ושמנת

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 מנות של פילה (סטייק) דג סלמון
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 לימון טרי
  • חמאה
  • 1/2 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • 1 שן שום קצוצה
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 3 כפות טרגון טרי, קצוץ
  • 1 שמנת מתוקה
לעיטור:
  • ענפי טרגון טריים
  • רצועות של קליפת לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתבלים את הדגים במעט מלח דק, פלפל שחור גרוס ומעט מיץ לימון טרי.

  • 02.

    משרים ל-15 דקות.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 03.

    מחממים את התנור ל-160 מעלות.

  • 04.

    מחממים במחבת 80 גרם חמאת תנובה וצולים את הדג מכל צד כדקה.

  • 05.

    מעבירים לתבנית וצולים את הסלמון בתנור ל-6-7 דקות.

    טיימר מופעל

    00:07:00
  • 06.

    בינתיים מוסיפים למחבת שבו טוגנו הדגים את הבצל הסגול הקצוץ עם השום הקצוץ וקורט פלפל שחור גרוס, וצולים למשך 3 דקות.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 07.

    מוסיפים 1/3 כוס יין לבן ומבשלים ל-2 דקות.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 08.

    מוסיפים את הטרגון קצוץ, 3 כפות מיץ לימון, השמנת המתוקה, מלח דק ומסמיכים את הרוטב מעל חום בינוני תוך ערבוב במשך 5-6 דקות.

    טיימר מופעל

    00:06:00
  • 09.

    מוציאים את הסלמון מהתנור ומעבירים לצלחת עם הנוזלים.

  • 10.

    מעל יוצקים מהרוטב ומעטרים בענף קטן של טרגון טרי וברצועת קליפת לימון.

הכנת? כאן מדרגים
(101)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.