מתכון דג בס על מצע פירה בטטות ברוטב פטרוזיליה ושמנת | השף הלבן

דג בס על מצע פירה בטטות ברוטב פטרוזיליה ושמנת

מנת דג עשירה בטעמים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דג בס על מצע פירה בטטות ברוטב פטרוזיליה ושמנת

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 800 גרם פילה דג בס טרי
  • 5 כפות שמן זית
  • צרור פטרוזיליה טרייה
  • מיכל שמנת מתוקה
  • 5 יחידות בטטה קלופות וחתוכות לקוביות
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר בינוני מבשלים את הבטטות בליטר מים עם כפית מלח עד שמתרככות לגמרי. בעזרת ממחה ידני מרסקים את הבטטות עם שתי כפות שמנת לפירה. מתבלים במלח ופלפל.

  • 02.

    במעבד מזון או בלנדר ידני קוצצים עלי פטרוזיליה עם כף שמן זית ו2 כפות מים עד שהפטרוזיליה נקצצת לגמרי . מניחים בצד.

  • 03.

    מחממים שמן זית במחבת גדולה מתבלים במלח ופלפל. מטגנים את הדג כאשר העור נוגע במחבת ראשון. מטגנים כ-4 דקות מכל צד. מוציאים את הדגים. מוסיפים למחבת שמנת. מביאים לרתיחה ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.מתבלים במלח ופלפל.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 04.

    להרכבת המנה. מניחים בבסיס הצלחת כף גדושה פירה בטטה. מניחים מעל את הדג ויוצקים מעל כ-4 כפות רוטב שמנת ופטרוזיליה

הכנת? כאן מדרגים
(103)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.