מתכון תבשיל קינואה, בשר טחון וירקות | השף הלבן

תבשיל קינואה, בשר טחון וירקות

תבשיל שהוא ארוחה מלאה

מאת: רחלי זוסימן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תבשיל קינואה, בשר טחון וירקות

המרכיבים ל 7 מנות:

  • 1 בצל גדול
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 קישוא
  • 1 בטטה קטנה
  • 2 גבעולי סלרי
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קארי
  • 1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 2 כוסות קינואה
  • 3 כוסות מים רותחים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן, לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את הבצל. קולפים ושוטפים את שורש הפטרוזיליה, הבטטה והקישוא, וחותכים לקוביות קטנות. שוטפים את גבעולי הסלרי וחותכים לקוביות קטנות.

  • 02.

    מחממים שמן בסיר רחב (הכי נוח - בסוטאז') ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את הירקות ואת הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב במזלג, עד שהבשר משנה את צבעו לחום. יש להקפיד שאין חלקים וורודים.

  • 03.

    מוסיפים פטרוזיליה, שום ותבלינים. מערבבים. מוסיפים את הקינואה ומטגנים ביחד 2 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומים רותחים. מכסים ומבשלים עד שהמים נספגים והקינואה מבושלת.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 04.

    סוגרים את האש ונותנים לתבשיל לעמוד עוד 5 דקות. מתקנים תיבול, אם צריך.

    טיימר מופעל

    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(235)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.