תבשיל פרגיות וברוקולי ברוטב לימון ודבש | השף הלבן

תבשיל פרגיות וברוקולי ברוטב לימון ודבש

תבשיל פרגיות וברוקולי מושלם לילדים בחזרה מבית הספר וכמובן שגם למבוגרים. הרוטב חמוץ-מתוק, הפרגיות רכות רכות ולמעשה מדובר בארוחה שמכילה את כל מה שצריך כדי להתפנק וגם לשבוע. שימו לב, ניתן לוותר על השום לקבלת גרסה יותר מעודנת של הרוטב.

מאת: תומר אומנסקי
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: תומר אומנסקי

המרכיבים ל5 מנות:

לתבשיל:
  • 1 ק"ג פרגיות חתוכות לרצועות גדולות
  • כפית אבקת סודה לשתייה להשריית הפרגית
  • כף סויה כהה
  • חבילת ברוקולי קפוא של סנפרוסט
  • 2 בצלים סגולים
  • רבע כוס שמן
לרוטב:
  • חצי כוס דבש
  • חצי כוס לימון
  • חצי כוס מים
  • כפית קורנפלור גדושה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 5 שיני שום כתוש
  • כפית וחצי מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
לאורז:
  • 2 כפות שמן
  • 2 כוסות אורז לבן (חיש או תאילנדי)
  • 4 כוסות מים רותחים
  • כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה נערבב את הפרגית עם אבקת סודה לשתייה והסויה, נשרה בצד למשך 10 דקות. אין צורך לשטוף בסיום ההשריה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    במחבת גדולה נחמם את השמן, נטגן את הבצלים כחמש דקות, נוסיף את הפרגיות ונטגן עד להזהבה (לפחות 10 דקות).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    נוסיף את הברוקולי פנימה (ממליץ להפשיר אותו לפני השימוש או לחלוט אותו כדקה במים רותחים) ונערבב.

  • 04.

    בקערה נפרדת נערבב את על חומרי הרוטב ונמזוג מעל הברוקולי והפרגיות.

  • 05.

    נערבב היטב ונבשל כעשר דקות מרגע הרתיחה עד לאיחוד וצמצום הרוטב (מומלץ לכסות במכסה).

  • 06.

    נכבה את האש.

  • 07.

    בסיר נחמם שמן, נטגן את האורז כשתי דקות, נוסיף מלח ומים רותחים ונבשל על אש נמוכה ומכסה כ25 דקות עד שהאורז רך.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 08.

    מומלץ לאחר כיבוי האורז להשאיר אותו עם מכסה סגור עוד כעשר דקות.

  • 09.

    ניתן לקשט בהגשה עם בצל ירוק קצוץ או פרוסות שקדים או שומשום.

הכנת? כאן מדרגים
(1)