תבשיל פרגיות וברוקולי ברוטב לימון ודבש
תבשיל פרגיות וברוקולי מושלם לילדים בחזרה מבית הספר וכמובן שגם למבוגרים. הרוטב חמוץ-מתוק, הפרגיות רכות רכות ולמעשה מדובר בארוחה שמכילה את כל מה שצריך כדי להתפנק וגם לשבוע. שימו לב, ניתן לוותר על השום לקבלת גרסה יותר מעודנת של הרוטב.
המרכיבים ל5 מנות:
- 1 ק"ג פרגיות חתוכות לרצועות גדולות
- כפית אבקת סודה לשתייה להשריית הפרגית
- כף סויה כהה
- חבילת ברוקולי קפוא של סנפרוסט
- 2 בצלים סגולים
- רבע כוס שמן
- חצי כוס דבש
- חצי כוס לימון
- חצי כוס מים
- כפית קורנפלור גדושה
- 2 כפות שמן שומשום
- 5 שיני שום כתוש
- כפית וחצי מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן
- 2 כוסות אורז לבן (חיש או תאילנדי)
- 4 כוסות מים רותחים
- כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה נערבב את הפרגית עם אבקת סודה לשתייה והסויה, נשרה בצד למשך 10 דקות. אין צורך לשטוף בסיום ההשריה.
טיימר מופעל
-
02.
במחבת גדולה נחמם את השמן, נטגן את הבצלים כחמש דקות, נוסיף את הפרגיות ונטגן עד להזהבה (לפחות 10 דקות).
טיימר מופעל
-
03.
נוסיף את הברוקולי פנימה (ממליץ להפשיר אותו לפני השימוש או לחלוט אותו כדקה במים רותחים) ונערבב.
-
04.
בקערה נפרדת נערבב את על חומרי הרוטב ונמזוג מעל הברוקולי והפרגיות.
-
05.
נערבב היטב ונבשל כעשר דקות מרגע הרתיחה עד לאיחוד וצמצום הרוטב (מומלץ לכסות במכסה).
-
06.
נכבה את האש.
-
07.
בסיר נחמם שמן, נטגן את האורז כשתי דקות, נוסיף מלח ומים רותחים ונבשל על אש נמוכה ומכסה כ25 דקות עד שהאורז רך.
טיימר מופעל
-
08.
מומלץ לאחר כיבוי האורז להשאיר אותו עם מכסה סגור עוד כעשר דקות.
-
09.
ניתן לקשט בהגשה עם בצל ירוק קצוץ או פרוסות שקדים או שומשום.