תבשיל בשר ברוטב עגבניות עשיר מתכון טעים ומזין | השף הלבן

תבשיל בשר ברוטב עגבניות עשיר מתכון טעים ומזין

מנה בשרית שצריך לתת לה שעתיים וחצי על האש עד נימוחות

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תבשיל בשר ברוטב עגבניות עשיר מתכון טעים ומזין

המרכיבים ל6 מנות:

  • 750 גרם קוביות בשר בקר
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 800 גרם עגבניות שלמות קלופות
  • 5 תפו"א בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
  • 2 גבעולי רוזמרין טרי (מומלץ אך לא הכרחי)
  • שמן זית לטיגון (עומק 2 ס"מ בסיר או מחבת)
  • ¾7 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 3 שיני שום בינוניות קצוצות

הוראות הכנה:

  • 01.

    במעבד מזון, טוחנים את העגבניות הקלופות שבקופסא.

  • 02.

    מחממים כף שמן בסיר לחום גבוה, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב לקבלת השחמה קלה מכל הצדדים.

  • 03.

    מתבלים את קוביות הבשר במלח וסוכר. מערבבים קלות ומוסיפים את העגבניות ו ½ ליטר מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לבינונית נמוכה לקבלת בעבוע בינוני קל, מבשלים כשעה בסיר גלוי ללא מכסה.

  • 04.

    לקראת תום השעה הראשונה, מטגנים את קוביות תפו"א בשמן הזית עד להזהבה יפה ומוסיפים לתבשיל (מייד בתום הטיגון).

  • 05.

    מכניסים את גבעולי הרוזמרין לשמן הרותח מטגנים כ 1/2 דקה ומוסיפים לתבשיל.

  • 06.

    מוסיפים כ 6 כפות משמן הזית הרותח ואת המים הנותרים, ממשיכים לבשל כשעה ורבע נוספות תוך שמירה על בעבוע בינוני קל.

  • 07.

    מכבים, מוסיפים את השום והפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים לקבלת פיזור אחיד, משהים למנוחה של כ 1/2 שעה.

  • 08.

    מגישים בצלחות עמוקות מלווה בלחם כפרי ריחני.  

הכנת? כאן מדרגים
(608)