שיפודי שייטל בחרדל דיז'ון ומייפל, על לקט גזר ואפונה | השף הלבן

שיפודי שייטל בחרדל דיז'ון ומייפל, על לקט גזר ואפונה

מתכון קל לשיפודים בגריל או בטיגון

מאת: שף אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שיפודי שייטל בחרדל דיז'ון ומייפל, על לקט גזר ואפונה

המרכיבים ל12:

  • 1 ק"ג נתח שייטל טרי "אדום אדום" חתוך למלבנים של 2x3 ס"מ
  • לקט גזר ואפונה
  • מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • שמן לשימון הגריל
  • 12 מקלות קינמון דקים וארוכים
  • לרוטב:
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1/3 כוס חרדל דיז'ון
  • 1 ענף רוזמרין (עלים בלבד, קצוצים)
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל חריף טרי קצוץ (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.

  • 02.

    משפדים את קוביות העגל על מקלות הקינמון ומכינים 12 שיפודי בשר.

  • 03.

    מחממים מחבת ומוסיפים את שמן האגוזים מזגגים קלות את שיני השום והצ'ילי, מוסיפים למחבת את את הלקט ומתבלים. מוסיפים את הטימין והבונדוק.

  • 04.

    מחממים היטב מחבת גריל או גריל, מורחים במעט שמן, ממליחים ומפלפלים את שיפודי העגל ומניחים על האש.לקראת סיום הצלייה, מושחים ברוטב מכל הכיוונים וממשיכים לצלות עד לדרגת ההכנה הרצויה, נזהרים לא לחרוך את השיפודים.

  • 05.

    מניחים בצלחת ההגשה את הלקט, מסירים את השיפודים מהאש, מושחים שנית ברוטב מניחים על הלקט ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)