קציצות שווארמה
קציצות משביעות וטעימות
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 250 גרם שווארמה הודו נקבה טחון
- 250 גרם בשר בקר טחון טרי
- מלח
- פלפל לבן
- 1/3 בצל קטן
- 1 קישוא בינוני
- 1/2 כפית שום כתוש
- 1 ביצה
- 3 כפות שטוחות פרורי לחם טחונים דק
- פטרוזיליה
- כמון
- ציפורן
- שמן קנולה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את השווארמה הודו עם הבקר הטחון.
-
02.
מתבלים בקורט מלח ומעט פלפל לבן, מגרדים פנימה את הבצל והקישוא על פומפיה דקה, מוסיפים את השום הכתוש, ביצה אחת, 3 כפות שטוחות של פרורי לחם דקים, פטרוזיליה קצוצה, מעט כמון ונגיעה של תבלין ציפורן.
-
03.
מערבבים לעיסה אחידה שמרקמה עדין, מכסים ומשאירים לשעה במקרר לספיגת טעמים.
-
04.
יוצרים כדורים בינוניים ומניחים על צלחת רחבה.
-
05.
במחבת צליה מחממים מעט שמן קנולה לחום בינוני, מניחים את הקציצות על השומן החם ומשטחים מעט בעדינות עם המזלג.
-
06.
מטגנים כ-3-4 דקות מכל צד עד לקבלת לצבע שחום ומגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים