קוביות בקר בפטריות וערמונים
קדרת בשר עשירה וחגיגית, שאפשר להכין יום קודם ולחמם מחדש לפני ההגשה.

המרכיבים ל 8:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 1.5 ק"ג בשר בקר "אדום אדום" (צ'אך, שייטל או נתח אחר שמתאים לצלי קדרה), חתוך לקוביות של 2 ס"מ
- 1 כף סוכר חום
- 3 כפות חומץ
- ½ כפית פלפל שחור טחון טרי
- ½ כפית קורנית (טימין) מיובשת
- ½ כפית אורגנו מיובש
- 2 כוסות מרק צח
- 3 כפות קמח בלולות ב־¼ כוס מים
- 400 גרם (2 סלסילות) פטריות שמפיניון, פרוסות לעובי 5 מ"מ
- 200 גרם ערמונים קלופים (אפשר להשתמש בערמונים בוואקום)
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את השמן בסיר, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את קוביות הבשר, ומטגנים תוך ערבוב עד שהן משנות את צבען. מוסיפים סוכר וחומץ, וממשיכים לטגן ולערבב עוד דקה.
-
02.
מתבלים בפלפל, בקורנית ובאורגנו, מוסיפים את המרק ואת בלילת הקמח ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה תוך ערבוב תכוף, כדי למנוע היווצרות גושים ברוטב. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך
-
03.
5 שעות.
-
04.
מוסיפים לסיר את הפטריות הפרוסות, את הערמונים ואת השום. טועמים ומתקנים את התיבול. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעה נוספת או עד שקוביות הבשר מתרככות.