קדירת טלה, ארטישוק ופול
את רוב העבודה התנור כבר יעשה! בואו להכין מנה עיקרית חגיגית ועשירה.
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל לילה
עיצוב: עמית פרבר
המרכיבים ל6-8:
- שמן זית לטיגון
לטלה:
- 1 כתף טלה שלמה או פרוסה לפרוסות עבות
- שמן זית
- מלח
- פלפל לבן
- רוזמרין או טימין
- לתוספת ארטישוק ופול:
- 1 שקית ארטישוק סנפרוסט ( 400 גרם)
- מיץ מלימון אחד
- 1 בצל , קצוץ
- 2 ראשי שום , חצויים
- 1 כוס יין לבן
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כוס מרק עוף או מים
- 2 כוסות פטרוזיליה , קצוצה
1 שקית פול סנפרוסט ( 800 גרם) , קלוף
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הטלה:
-
02.
מורחים את הטלה בשמן ותבלינים, מניחים במקרר לשעה.
-
03.
מוציאים את הטלה כחצי שעה לפני ההכנסה לתנור, מניחים בתבנית או בסיר, מכסים בנייר כסף או מכסה ואופים בתנור שחומם מראש ל – 150 מעלות צלסיוס במשך כ-3 שעות. תוספת ארטישוק ופול:
-
04.
משרים את הארטישוק בקערה עם מיץ לימון ומים קרים 10 דקות וחותכים לרבעים.
טיימר מופעל
-
05.
מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל והארטישוק ומטגנים קלות.
-
06.
מוסיפים את השום, היין, המלח, הפלפל, ציר המרק ומחצית מכמות הפטרוזיליה ומבשלים כרבע שעה בסיר מכוסה .
-
07.
מוסיפים את הפול ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
08.
בסיום הבישול מוסיפים את יתרת הפטרוזיליה. להגשה: מסדרים על צלחת הגשה את הטלה, ולצדו את תוספת הארטישוק והפול.
הכנת? כאן מדרגים