מתכון קבב בטחינה ירוקה | השף הלבן

קבב בטחינה ירוקה

לארוחת ערב מנצחת, וגם לברביקיו – מתכון מנצח של קבב נימוח עם טחינה עדינה ועגבניות צלויות

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קבב בטחינה ירוקה

המרכיבים ל מתכון ל 6-8 סועדים:

  • 1 ק"ג בשר טחון טרי
  • 3 בצלים גדולים
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור עלי כוסברה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 כפיות "בהרט"
  • 1 כוס מי סודה
לטחינה
  • צרור גדול פטרוזיליה
  • צרור עלי כוסברה
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 4 שיני שום
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית שטוחה מלח
להגשה
  • עגבניות שרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים היטב עם הבשר ושאר המרכיבים.

  • 02.

    מכסים את הקערה ומניחים במקרר לשעה.

  • 03.

    בידיים רטובות צרים קבבים קטנים, מטגנים במחבת או צולים בגריל פחמים.

  • 04.

    קולים בגריל או מטגנים את עגבניות השרי. להכנת הטחינה

  • 05.

    מניחים בממחה (בלנדר) את כל המצרכים מלבד הטחינה.

  • 06.

    טוחנים דק ומוסיפים את הטחינה בהדרגה עד למרקם מעט נוזלי ונעים.

  • 07.

    יוצקים טחינה לצלחת, מניחים קבב ועגבניות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(86)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.