קבב בטחינה ירוקה
לארוחת ערב מנצחת, וגם לברביקיו – מתכון מנצח של קבב נימוח עם טחינה עדינה ועגבניות צלויות
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למתכון ל 6-8 סועדים:
- 1 ק"ג בשר טחון טרי
- 3 בצלים גדולים
- צרור פטרוזיליה
- צרור עלי כוסברה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית קינמון
- 2 כפיות "בהרט"
- 1 כוס מי סודה
לטחינה
- צרור גדול פטרוזיליה
- צרור עלי כוסברה
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 4 שיני שום
- 1 כוס מים
- 1 כפית שטוחה מלח
להגשה
- עגבניות שרי
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים את הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים היטב עם הבשר ושאר המרכיבים.
-
02.
מכסים את הקערה ומניחים במקרר לשעה.
-
03.
בידיים רטובות צרים קבבים קטנים, מטגנים במחבת או צולים בגריל פחמים.
-
04.
קולים בגריל או מטגנים את עגבניות השרי. להכנת הטחינה
-
05.
מניחים בממחה (בלנדר) את כל המצרכים מלבד הטחינה.
-
06.
טוחנים דק ומוסיפים את הטחינה בהדרגה עד למרקם מעט נוזלי ונעים.
-
07.
יוצקים טחינה לצלחת, מניחים קבב ועגבניות ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים