כרעי עוף בדובדבנים | השף הלבן

כרעי עוף בדובדבנים

עוף ודובדבנים – שילוב מנצח. המראה מהמם, ההכנה פשוטה והטעם נפלא.

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
כרעי עוף בדובדבנים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 4:

  • 4 כרעי עוף בגודל בינוני "עוף תנובה"
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • ⅓ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • 8-7 גבעולי קורנית (טימין)
  • ½ לימון גדול פרוס דק
  • 1 שקית (300 גרם) דובדבן מתוק מוקפא "סנפרוסט"
  • 1 כף סוכר
  • 6 כפות מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מנקים ומייבשים את כרעי העוף. מערבבים את שמן הזית עם שום, פלפל ומלח, ומשפשפים את כרעי העוף בתערובת טוב־טוב מכל עבריהן (שימוש בכפפות נצמדות ימנע ריח שום מהידיים). משמנים תבנית או כלי חסין חום בקוטר 30 ס"מ (או כלי אחר ששטחו דומה) בשאריות השמן המתובל.

  • 02.

    קורעים את גבעולי הקורנית לחתיכות קטנות ומפזרים חצי מהכמות על תחתית הכלי. מסדרים את כרעי העוף בכלי כשצד העור כלפי מטה, זורים את שארית הקורנית על כרעי העוף, מניחים עליהן את פרוסות הלימון ומפזרים חצי מכמות הדובדבנים. מערבבים את הסוכר עם המים, ומטפטפים את התערובת על כרעי העוף ועל הדובדבנים. מכסים במכסה (או בנייר אפייה שמעליו מהודק רדיד אלומיניום) וצולים במדף האמצעי של התנור במשך שעה.

  • 03.

    מוציאים מהתנור, הופכים את כרעי העוף ומפזרים עליהן את הדובדבנים הנותרים. מכסים ומחזירים לתנור ל־30 דקות נוספות. מסירים את המכסה, מנמיכים את חום התנור לבינוני (160 מעלות) וצולים בלי כיסוי במשך 20 דקות או עד שכרעי העוף שחומות־זהובות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.