סלט שעועית וטונה נוסח איטליה
סלט רב טעמים היכול לשמש כארוחת ערב משביעה בפני עצמה
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4 מנות:
- 2 כוסות (300 גרם) שעועית לבנה מבושלת מוקפאת של "סנפרוסט"
- מלח
- 2 ענפי רוזמרין
- 2 שיני שום מעוכות
- שמן זית
- 1 קופסה (משקל מסונן 150-140 גרם) טונה משומרת בשמן זית
- 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
- ½ בצל סגול קטן פרוס דק
- 2 כפיות לימון קצוץ דק (עם הקליפה)
- פלפל שחור טחון טרי
- פתיתי צ'ילי מיובש לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את השעועית הקפואה בסיר ומכסים במים.
-
02.
מוסיפים לסיר 1 כפית מלח, גבעול רוזמרין, שיני שום מעוכות וכף שמן זית ומביאים לרתיחה.
-
03.
מרתיחים במשך 3 דקות ומסירים מהאש. מסלקים את גבעול הרוזמרין ואת שיני השום, מסננים את השעועית ומעבירים את השעועית המסוננת לקערה.
טיימר מופעל
-
04.
מסננים את הטונה משמן הזית. מודדים 3 כפות משמן הטונה ויוצקים על השעועית החמה יחד עם כף שמן זית ומיץ לימון.
-
05.
מערבבים בזהירות. מפוררים את הטונה לחתיכות גדולות ומוסיפים לשעועית יחד עם הבצל ועם הלימון הקצוץ.
-
06.
מתבלים בנדיבות בפלפל שחור טחון טרי, מוסיפים ½ כפית עלי רוזמרין קצוצים ופתיתי צ'ילי לפי הטעם ומערבבים בתנועות הקפצה.
-
07.
מגישים עם לחם.
הכנת? כאן מדרגים