מתכון סלט צפתית פיראוס ועגבניות | השף הלבן

סלט צפתית פיראוס ועגבניות

סלט חגיגי של עגבניות טריות, גבינה צפתית, זיתים שחורים ואשכולות צלויים של עגבניות שרי. מתכון נהדר לארוחת שבועות או סתם ככה לצד לחם טרי.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלט צפתית פיראוס ועגבניות

המרכיבים ל 6:

  • 4 עגבניות בשלות וקשות בגודל אחיד
  • 1 גביע צפתית או בולגרית פיראוס
  • 4 כפות עיטורי עגבניות של אוליבייה
  • 100 גרם זיתים שחורים מצומקים (תסוס)
  • 1 כוס עלי ריחן קצוצים
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • ¼ כוס שמן זית
  • מעט מלח גס
לעגבניות שרי צלויות:
  • 1 סלסלה עגבניות שרי באשכולות
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס שמן זית
  • צרור גבעולי טימין

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, מסדרים את אשכולות עגבניות השרי בתבנית, מפזרים מעל שום, מלח גס ופלפל שחור גרוס, יוצקים את השמן. מכסים את העגבניות בעלי טימין.

  • 02.

    אופים 40 דקות, מוציאים מהתנור, מצננים ומסלקים את גבעולי הטימין. פורסים את העגבניות הטריות לרוחבן. חוצים את כיכר הגבינה לאורך לשני חצאים, פורסים כל חצי כיכר לפרוסות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    מסדרים על צלחת הגשה נאה פרוסת עגבנייה ופרוסת גבינה לסירוגין, מפזרים מעל עיטורי עגבניות, זיתים וריחן. מתבלים בחומץ בלסמי, שמן זית ומעט מלח גס.

  • 04.

    מניחים מעל את עגבניות השרי האפויות, יוצקים על הסלט את הרוטב שנוצר בתבנית ומגישים עם לחם טרי.

הכנת? כאן מדרגים
(82)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.