מתכון סלט פסטה צבעוני | השף הלבן

סלט פסטה צבעוני

הסלט שיהפוך את השולחן לחגיגה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פסטה צבעוני

המרכיבים ל 6-8 מנות:

  • 500 גרם פסטה קונכיות (או פסטה חלולה אחרת)
  • 2 כפות שמן זית
  • 250 גרם גבינת פטה "פיראוס" מפוררת
  • 15 זיתי קלמטה מגולענים קצוצים גס
  • 30 עגבניות שרי חתוכות לקוביות קטנות (אפשר בשני צבעים)
  • 8-6 פילטים של אנשובי קצוצים (לא חובה)
לרוטב:
  • 0.33 כוס שמן זית
  • 3 כפות חומץ בן יין לבן
  • 2-1 שיני שום קצוצות
  • 0.25 כוס בזיליקום קצוץ
  • מלח ופלפל שחור גרוס
לקישוט:
  • בזיליקום

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:  

  • 02.

    מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת ושומרים במקרר. 

  • 03.

    מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן (שימו לב לא לבשל את הפסטה יתר על המידה). מסננים היטב, מוסיפים 2 כפות שמן, מערבבים ומצננים. 

  • 04.

    מעבירים את הפסטה לקערה ומוסיפים גבינה, זיתים, עגבניות ואנשובי. יוצקים את הרוטב, מערבבים ושומרים במקרר או בצידנית. 

  • 05.

    מקשטים בבזיליקום.   

הכנת? כאן מדרגים
(206)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.