מתכון סלט פסטה צבעוני | השף הלבן

סלט פסטה צבעוני

הסלט שיהפוך את השולחן לחגיגה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פסטה צבעוני

המרכיבים ל6-8 מנות:

  • 500 גרם פסטה קונכיות (או פסטה חלולה אחרת)
  • 2 כפות שמן זית
  • 250 גרם גבינת פטה "פיראוס" מפוררת
  • 15 זיתי קלמטה מגולענים קצוצים גס
  • 30 עגבניות שרי חתוכות לקוביות קטנות (אפשר בשני צבעים)
  • 8-6 פילטים של אנשובי קצוצים (לא חובה)
לרוטב:
  • 0.33 כוס שמן זית
  • 3 כפות חומץ בן יין לבן
  • 2-1 שיני שום קצוצות
  • 0.25 כוס בזיליקום קצוץ
  • מלח ופלפל שחור גרוס
לקישוט:
  • בזיליקום

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:  

  • 02.

    מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת ושומרים במקרר. 

  • 03.

    מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן (שימו לב לא לבשל את הפסטה יתר על המידה). מסננים היטב, מוסיפים 2 כפות שמן, מערבבים ומצננים. 

  • 04.

    מעבירים את הפסטה לקערה ומוסיפים גבינה, זיתים, עגבניות ואנשובי. יוצקים את הרוטב, מערבבים ושומרים במקרר או בצידנית. 

  • 05.

    מקשטים בבזיליקום.   

הכנת? כאן מדרגים
(206)