סלט סויה שום־שמיר קליל וטעים | השף הלבן

סלט סויה שום־שמיר

סלט ירקות צבעוני על מצע סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם שום שמיר. סלט מושלם לקחת לצהריים בעבודה.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט סויה שום־שמיר
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 2-4:

  • 1 גביע (250 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה "תנובה" בטעם שום ושמיר
  • 1 מלפפון בינוני
  • 10 עגבניות שרי
  • ¼ פלפל כתום בינוני
  • ¼ פלפל צהוב בינוני
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • ½ כפית פלפל צ'ילי מגורר דק (או כפית טבסקו)
  • מלח ופלפל
  • חופן נבטי צנונית או חרדל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרוקנים את גביע הסויה לכלי שקוף (או מחלקים בין שתי צנצנות / קופסאות), ומשטחים בכף לשכבה אחידה.

  • 02.

    קוצצים את הירקות לקוביות קטנות, ומסדרים אותם בשכבות על הסויה: מלפפון, עגבניות, פלפלים.

  • 03.

    טורפים יחד שמן זית, חומץ וצ'ילי מגורר, מתבלים במעט מלח ופלפל ויוצקים על הירקות. מפזרים למעלה את הנבטים.טיפ: אפשר לשנות את מגוון הירקות ולהתאים אותו לטעם האישי.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.