סלט כרובית בטחינה ויוגורט – מתכון טעים וקל להכנה | השף הלבן

סלט כרובית בטחינה ויוגורט

רחלי קרוט עם מתכון שיעשה לכם טוב: השילוב האהוב של כרובית וטחינה עם טוויסט מרענן ומשדרג של יוגורט. לא תאמינו כמה טעים יוצא! מתכון שווה לארוחת הערב המשפחתית

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט כרובית עם טחינה ויוגורט
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל4:

מרכיבים:
  • 5-6 כפות שמן זית
  • 1 כרובית סנפרוסט
  • מעט מלח ופלפל שחור
  • 5 כפות טחינה גולמית
  • ½ גביע (100 גרם) יוגורט 3% תנובה
  • 1 כפית מייפל או רוטב צ’ילי מתוק
  • ¼ כפית בהרט או כמון
  • 1 כף מיץ לימון
  • מים קרים 
להגשה:
  • 2 עגבניות בשלות – לא חובה
  • עלי זעתר או אורגנו טריים – לא חובה
  • ¼ כוס צנוברים
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולים את הצנוברים, במחבת חמה ללא שמן, עד הזהבה קלה ומצננים.

  • 02.

    מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים בגודל 4 ס”מ בערך. מומלץ שהם יהיו פחות או יותר באותו גודל כדי שבתנור כולם יהיו מוכנים באותו זמן.

  • 03.

    מעבירים לקערה, מזלפים שמן זית בנדיבות, ממליחים ומפלפלים. מערבבים היטב. אם תהיה כרובית בלי מעטה עדין של שמן היא תתייבש במקום להתרכך.

  • 04.

    מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שפרחי הכרובית זהובים מאוד. מומלץ מאוד לערבב מדי פעם כדי שהצריבה תתקבל מכל הכיוונים. כמה זמן? מאוד תלוי בגודל הכרוביות. לי זה לקח חצי שעה.

  • 05.

    בינתיים מערבבים בקערה טחינה, יוגורט, מייפל, בהרט ולימון עד שנוצרת טחינה סמיכה ובהירה. מוסיפים מים קרם, בכל פעם 1/4 כוס, עד שהטחינה במרקם שאתם אוהבים. ספציפית כאן מומלץ שהיא תהיה קצת יותר סמיכה ממה שאתם אוהבים כדי שתעטוף יפה את הכרוביות. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפות שלכם.

  • 06.

    2 אופציות הגשה: מניחים את טחינת היוגורט על צלחת כמו חומוס ומעל מניחים הר גדול של כרוביות וצנוברים בנדיבות. אופציה שנייה היא לערבב הכל יחד לכדי סלט אחד ביחד עם הצנוברים כמובן. למי שרוצה, אפשר לחצות עגבנייה ולמעוך את הלב שלה מעל הסלט. זה מוסיף חמיצות כיפית. ואפשר גם לפזר מעל עלי זעתר או אורגנו טריים. כן, גם פטרוזיליה תעבוד.הערות ושדרוגים:

  • 07.

    לגרסה פרווה/טבעונית ממירים את היוגורט לממרח סויה (של תנובה ALTERNATIVE) בכמות זהה. במקרה הזה חשוב להוסיף עוד כף מיץ לימון. אופציה נוספת היא להמיר בחלב סויה.

  • 08.

    הסלט נשמר בקופסה סגורה במקרר עד שבוע.

  • 09.

    אל תוותרו על הצנוברים, הם מוסיפים כאן קראנצ’יות כיפית וגם עושר בביס. ואפשר גם שקדים פרוסים, רק לא לשכוח לקלות עד הזהבה.

  • 10.

    הסלט הכי טעים כשהוא חמים או בטמפרטורת החדר.

הידעת?

בכל הנוגע לסלטים, החוק הוא שאף פעם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים שונים. ככל שאנחנו מכירים יותר מתכונים שונים של סלטים, כך קל ומהנה יותר להתאים את הסלט הנכון ביותר לשאר המנות בארוחה. אז אם אתם מחפשים מתכון חדש ומפתיע לסלט שיתאים במדויק גם לסעודות חגיגיות או סתם ארוחת ערב רגילה, הגעתם למקום הנכון. רחלי קרוט מביאה לכם מתכון שיעשה רק טוב: השילוב האהוב של כרובית וטחינה עם טוויסט מרענן ומשדרג של יוגורט. לא תאמינו כמה טעים יוצא! מתכון שווה לארוחת הערב המשפחתית

הכנת? כאן מדרגים
(10)