סלט ירקות שורש עם גבינת פטה | השף הלבן

סלט ירקות שורש עם גבינת פטה

סלט בריא עם טעמים מיוחדים שיוצריםחוויה נפרדה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ירקות שורש עם גבינת פטה

המרכיבים ל 4-5:

  • 1 בטטה, שטופה וחתוכה לפרוסות
  • 1 תפוח אדמה, שטוף וחתוך לפרוסות
  • 5-6 ארטישוקים ירושלמים, קלופים ופרוסים לחתיכות
  • 3 גזרים, שטופים וחצויים
  • 3 גבעולי תימין
  • 3 גבעולי רוזמרין
  • ½ חבילת פולי סויה של סנפרוסט
  • 1 תפוז, קלוף ומפולט לפלחים
  • 3-4 כפות רוטב חרדל דבש אוליביה
  • 125 גרם גבינת פיראוס פטה כבשים 20% של תנובה
  • 2-3 שמן זית
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • מלח ים, לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרדפים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה מניחים את כל ירקות השורש. מוסיפים מעט שמן זית, גבעולי רוזמרין ותימין, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית וצולים בתנור עד להשחמה, כ-30 דקות.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 03.

    בינתיים חולטים את פולי הסויה במים רותחים ומומלחים קלות 2-3 דקות. מעבירים למי קרח, מסננים ומניחים בצד.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 04.

    כשהירקות מוכנים, מסירים את גבעולי הרוזמרין והתימין ומסדרים בצלחת הגשה. מפזרים מעל את פולי הסויה ופלחי התפוז הקלופים ומתבלים ברוטב חרדל-דבש. מפוררים מעל את הגבינה ומגישים מיד.קלוריות למנה: 407 | נקודות שומרי משקל למנה: 9

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.