סלט חומוס עם ירקות שורש וגבינת פטה עיזים
משביע ומחמם: סלט גרגרי חומוס עם ירקות שורש וגבינת פטה עיזים. קצת מיץ לימון מעל ואתם מסודרים.
המרכיבים ל2-3:
- 1 פחית חומוס מבושל, מסונן
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח לפי הטעם
- 1 דלורית קטנה
- 2 סלקים קטנים
- 3 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 150 גרם גבינת פטה עיזים פיראוס, מפוררת
- 1/2 חבילה עלי רוקט
- 5-6 עגבניות שרי חצויות
- מיץ מ-1/2 לימון
הוראות הכנה:
-
01.
חומוס: מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
02.
מסננים את החומוס ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
03.
מוסיפים שמן זית, כמון, פלפל שחור, פפריקה ומלח ומערבבים בעזרת כף, כך שכל הגרגרים מצופים בתערובת.
-
04.
צולים את החומוס במשך כ-10 דקות, עד שהוא מתחיל להתרכך. מעבירים לקערה.
טיימר מופעל
-
05.
חותכים את ירקות השורש לקוביות בינוניות ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
06.
קוצצים את שיני השום ומניחים בתבנית.
-
07.
מזלפים מעל הירקות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.8 .צולים את הירקות במשך כ-1/2 שעה או עד שהם מתרככים.
-
08.
מוסיפים את הירקות לקערת החומוס ומערבבים היטב.
-
09.
מוסיפים לקערה גבינה מפוררת, עלי רוקט, עגבניות שרי ומיץ לימון ומערבבים היטב.
-
10.
מגישים בטמפרטורת החדר. קלוריות: 503 למנה |נקודות שומרי משקל: 9 למנה