סלט דלורית צלויה, עלי ביבי, אגוזים, חמוציות ופרובטו
סלט עשיר בטעמים שהוא ארוחה קלה
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6:
- 4 כוסות קוביות 1 סמ"ר דלורית
- מלח, פלפל
- 1 כף שמן זית
- 200 גרם עלי בייבי
- 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים, קצוצים
- 3 כפות חמוציות קצוצות
- 150 גרם גבינת פרובטו עיזים מעודנת 5% "פיראוס", חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 כפית דבש
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים בתבנית את קוביות הדלורית, בוזקים מלח, פלפל ומזלפים מעט שמן זית. אופים כ 20-25 דקות עד שהדלורית רכה וזהובה. מצננים.
טיימר מופעל
-
02.
טורפים בקערת את מרכיבי הרוטב. מצרפים את כל מרכיבי הסלט, מערבבים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים