עוף צלוי עם אפונת גינה
מתכון חגיגי לעוף צלוי בתנור עם אפונת גינה ורוטב לימוני שמכינים ב10 דק עבודה בלבד.
בשרי
סוג מתכון
מעל שעה
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
מרכיבים:
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 כרעיים מחולקות או 8 פולקעס
- 1 כוס בצל קצוץ סנפרוסט
- 1 כוס סלרי קצוץ סנפרוסט
- 6 שיני שום פרוסות
- 2 כוסות אפונת גינה סנפרוסט
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 1 כף לימון כבוש
- 1/4 כוס מיץ לימון
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
-
02.
בסיר גדולה ושטוח שמתאים גם לתנור שמים שמן זית, שום, כורכום, פלפל לבן, ומערבבים. כשהשמן חם מוסיפים בצל וסלרי ושום, ממליחים ומפלפלים ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק עד שהבצל מתרכך.
-
03.
מוסיפים את העוף ומטגנים כ2-3 דק מכל צד.
-
04.
מוסיפים 2 כוסות מים או ציר רותחים ולימון כבוש.
-
05.
מכסים ומכניסים לתנור לכ60 דק.
-
06.
מוציאים את התבנית, מסירים את הכיסוי ומשקים את העוף בנוזלים שבתבנית.
-
07.
מוסיפים את האפונה סביב העוף ומוסיפים מיץ לימון.
-
08.
מחזירים לתנור ללא כיסוי לכ-10 דק נוספות עד שהעוף שחום.
הכנת? כאן מדרגים